Grzanki z czosnkiem i pietruszką

Recept: croutons met knoflook en peterselie
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 30 minuty
Całkowity czas 35 minuty

Om je gerecht een krokante dimensie te geven kun je er croutons aan toevoegen. Een bakje croutons is mega makkelijk om te maken. De toevoeging van peterselie, knoflook, olijfolie en een mooi soort zout zijn even lekker als gezond voor je. Ook is het een ideale manier om van je oude brood af te komen. Strooi ze rijkelijk over een salade of doe ze lekker in de soep.

Recept: croutons met knoflook en peterselie

Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 30 minuty
Całkowity czas 35 minuty
Kurs przepis podstawowy
Kuchnia Francuski
Porcje 20
Kalorie 73 kcal

Benodigdheden

  • 1 broodmes, snijplank en keukenweegschaal
  • 1 blenderlub blender ręczny
  • 1 piekarnik
  • 1 afsluitbare bak

Składniki
  

  • 250 gr (minder vers) brood
  • 100 ml łagodna oliwa z oliwek
  • 10 gr verse petersielie kilka gałązek
  • 10 gr czosnek 2 goździki

pieprz i sól morska

Instrukcje
 

  • Spoel de peterselie af onder de kraan. Doe de peterselie samen met de olie en de knoflook in de blender, of in het geval dat je de staafmixer gebruikt in een bakje.
    100 ml milde olijfolie, 10 gr verse petersielie, 10 g czosnku
  • Blend het geheel fijn.
  • Snijd met het broodmes mooie blokjes van het brood. De korst mag eraan blijven.
    250 gr (minder vers) brood
  • Doe de croutons in een ovenschaal of ovenplateau en overgiet ze met de peterselieolie.
  • Meng de olie goed door de croutons.

Bak de croutons 30 minuten in de oven op 180 ℃. Laat ze daarna afkoelen en bewaar ze in een goed afsluitbare bak of weckpot. De croutons zijn minimaal een week houdbaar, maar vaak nog veel langer.

    Voedingswaarde

    Kalorie: 73kcalWęglowodany: 6gBiałko: 2gTłuszcz: 5gTłuszcze nasycone: 1gTłuszcze wielonienasycone: 1gTłuszcze jednonienasycone: 3gSód: 57mgPotas: 36mgWłókno: 1gCukier: 1gWitamina A: 43IUWitamina C: 1mgWapń: 22mgŻelazo: 0.4mg
    Słowo kluczowe Basis Receptuur
    Czy to recepta dla mnie?Laat ons weten hoe het was!
    Die croutons waren zo gemaakt, maar waar strooi je ze overheen? Ik heb wel een paar suggesties. Zo zouden ze niet misstaan in Bouillabaisse, dat is Franse vissoep. Of het laatste recept op Lift Your Fork, zupa cebulowa met bier. En wat dacht je van carpaccio van gefermenteerde rode bieten? Zo word je vanzelf 100 jaar of ouder.

    Podobne wpisy

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu