Szparagi w marynacie Fanta
Recept: oranje spareribs in Fanta marinadeBen je op zoek naar de najlepszy sposób om spareribs te bereiden? Zoek niet verder! Deze ribs met sinaasappelmarinade zijn niet alleen heerlijk, maar ook ongelooflijk mals dankzij een speciale bereidingsmethode. Door de ribben eerst te koken in Fanta, zorg je ervoor dat het vlees uiteindelijk van het bot valt. Het koolzuur in de Fanta helpt het vlees te verzachten en geeft het een unieke, sappige textuur. De marinade, rijk aan sinaasappelsmaak, zorgt voor een frisse en intense smaakbeleving die je smaakpapillen doet juichen. Probeer deze spareribs met sinaasappelmarinade eens, en je wilt nooit meer anders. Ideaal voor elke BBQ of diner, deze spareribs zullen je familie en vrienden versteld doen staan!

Recept: oranje spareribs in Fanta marinade
Benodigdheden
- nóż, deska do krojenia i waga kuchenna
- duża kuchenka
- średni rondel
- bolzeef
- piekarnik lub grill
Składniki
Dla tych, którzy wolą nie używać wagi kuchennej, podaję ilości każdego składnika. Należy pamiętać, że ilości te nie są automatycznie dostosowywane w przypadku zmiany liczby porcji.
Let er goed op dat je bij het kopen van de Fanta of Sinas niet de light-versie pakt, want je hebt het suiker uit de frisdrank nodig voor het maken van de marinade.
Een kilo spareribs is normaal gesproken voor twee á drie personen.
- 1000 gr żeberka 1 grote rib
- 1,5 ltr Fanta 1 butelka
- 100 gr miód ½ szklanki
- 100 gr cebula 1 grote ui
- 50 gr czosnek 1 bol knoflook
- 50 gr imbir een duim en een vinger
- 25 gr sambal 1 łyżka stołowa
Paar takjes tijm, rozemarijn en 1 steranijs.
Instrukcje
- Snij de spareribs in stukken. Ik snij de ribben tussen elke 3 botten los van elkaar. Doe ze in de pan samen met alle andere ingrediënten. Breng de ribben op hoog vuur aan de kook.1000 gr spareribs, 1,5 ltr Fanta, 100 gr honing, 100 g cebuli, 50 g czosnku, 50 gr gember, 25 gr sambal
- Draai het vuur daarna lager en laat de spareribs 45 minut zacht koken. Draai daarna het vuur uit en laat de pan afkoelen.
- Wanneer de pan een paar uur later is afgekoeld kan je het eventueel in de koelkast zetten. Laat de ribs ongeveer 24 godziny marineren in het vocht.
- Haal de spareribs er de dag erna uit. Haal het vocht door een zeef en zet de pan op hoog vuur.
- Na enige tijd begint het vocht hevig te schuimen. Blijf er dan bij staan totdat er een caramelachtige stroop op de bodem achterblijft. Lak de spareribs hiermee af.
Wideo
Voedingswaarde

In de jaren dat ik als kok werkte, had ik geregeld spareribs op de kaart staan. Maar de ribben werden zelden van tevoren gekookt. Meestal werden ze voorgegaard in de oven, waarna ze à la minute nogmaals de oven ingingen en werden afgelakt met een mix van ketjap manis en kruiden. Een enkele keer werden de ribs wel gekookt bij de restaurants waar ik werkte. En dat waren dan ook de restaurants die bekend stonden om hun spareribs. Maar nooit haalden de spareribs het bij mijn eigen spareribrecepten.
