Sloppy Joe

Recept: sloppy Joe
Całkowity czas 20 minuty

Kende jij de sloppy Joe al? Een hamburgerbroodje met geruld gehakt in tomatensaus. Het is iets baggervets om je vingers bij af te likken. Misschien nét iets te vet voor een receptenwebsite die zdrowie oraz fitness hoog in het vaandel hebben staan. We adviseren daarom het gehakt en de sauzen mager te houden, dan is-ie net geschikt voor tijdens de bulkfase 😉

Voor dit broodje hebben we majonez oraz ketchup nodig. Maar om onze gezondheid tegemoet te komen maak ik in 1 minuta de mayo helemaal zelf (przepis) en de low carb ketchup laat ik gewoon lekker thuis bezorgen (bijvoorbeeld door Bol.com).

Recept: sloppy Joe

Całkowity czas 20 minuty
Kurs kolacja, lunch, po treningu
Kuchnia Amerykański
Porcje 3
Kalorie 766 kcal

Benodigdheden

  • 1 nóż, deska do krojenia i waga kuchenna
  • 1 duża patelnia
  • 1 szpatułka

Składniki
  

De ingrediënten zijn voor 3 broodjes

  • 240 gr hamburger brood 3 broodjes
  • 400 gr chuda wołowina mielona
  • 120 gr cebula 1 grote ui
  • 120 gr pieprz ⅔ paprika zonder zaden75
  • 75 gr pasta pomidorowa 2 łyżki stołowe
  • 75 gr cheddar kaas 3 plakjes
  • 30 gr low sugar ketchup 1 łyżka stołowa
  • 30 gr musztarda 1 łyżka stołowa
  • 30 gr low fat mayonaise 1 łyżka stołowa
  • 15 gr czosnek w proszku 1 łyżka stołowa
  • 20 gr łagodna oliwa z oliwek 2 łyżki stołowe
  • 75 ml woda ½ szklanki

Eventueel zeezout en een pepertje.

Instrukcje
 

  • Zet de pan op laag vuur. Snij de ui en paprika brunoise. Voeg olie toe en bak de ui en paprika ongeveer 3 minuty. Vergeet niet af en toe te roeren.
    120 gr ui, 120 gr paprika, 20 gr milde olijfolie
  • Doe het gehakt in de pan en rul het los van elkaar. Voeg daarna de tomatenpuree eraantoe, gevolgd door de knoflook. Bak het geheel totdat het gehakt gaar is.
    400 g chudej wołowiny mielonej, 15 g czosnku w proszku, 75 gr tomatenpuree
  • Voeg de mosterd, ketchup en het water toe. Laat het even inkoken totdat het geschikt is om op je broodje te doen (niet te waterig dus). Maak op smaak met zout.
    30 gr mosterd, 75 ml water, 30 gr low sugar ketchup
  • Snij het broodje open en leg het plakje Cheddar op de onderzijde en besmeer de andere kant met mayonaise.. Dan een ruime hoeveelheid gehakt en garneer af met peper en een takje groen.
    75 gr cheddar kaas, 240 gr hamburger brood
  • Bewaar de rest van het gehakt in een afgesloten bak in de koelkast. Je kunt het minimaal 3 dni bewaren. Ook is het geschikt om in te vriezen.

Wideo

Voedingswaarde

Kalorie: 766kcalWęglowodany: 76gBiałko: 51gTłuszcz: 33gTłuszcze nasycone: 11gTłuszcze wielonienasycone: 7gTłuszcze jednonienasycone: 12gTłuszcze trans: 0.5gCholesterol: 109mgSód: 1071mgPotas: 1869mgWłókno: 18gCukier: 16gWitamina A: 20349IUWitamina C: 9mgWapń: 427mgŻelazo: 16mg
Słowo kluczowe 3 dni przygotowań
Czy to recepta dla mnie?Laat ons weten hoe het was!
Vervang het hamburgerbroodje voor een owijka. Zo cut je 100 calorieën oraz 20 koolhydraten uit je maaltijd.

Sloppy Joe is een bekend Amerykański broodje, populair in cafetaria’s en diners. De oorsprong ervan is vaag, maar het wordt vaak geassocieerd met Iowa of Ohio in het begin van de 20e eeuw. Het gerecht bestaat meestal uit gekruid gehakt geserveerd op een hamburgerbroodje. Er zijn geen strikte regels voor de ingrediënten, maar vaak bevatten ze naast gehakt ook tomatensaus, ui, paprika en knoflook.

Sloppy Joe kan worden aangepast met verschillende toevoegingen zoals champignons, jalapeno pepers of bonen. Het staat bekend om zijn romige, hartige en licht zoete smaak. Het gerecht heeft zich verspreid over verschillende regio’s van de Verenigde Staten met elk hun eigen varianten. Hoewel de exacte oorsprong onduidelijk blijft, blijft Sloppy Joe een geliefd comfortfood in Amerika.

AGV’tje: tartaartje met zoete aardappel en witlofgratin.

Podobne wpisy