Sałatka z tuńczyka z jajkiem w koszulce i grzankami z anchois

Recept: tonijnsalade met gepocheerd ei en ansjoviscroutons
Całkowity czas 25 minuty

Het volgende recept is deze makkelijk te maken komkommer-tonijnsalade. Hoe sterk word je daar wel niet van? Nou, heel sterk kan ik je zeggen. Tonijn bevat essentiële aminozuren die we als krachttrainers nodig hebben. Daarnaast combineren we deze krachtige vis met een ei. Maar geen gewoon ei, een gepocheerd ei. Langzaam gegaard zonder de schaal. Dat is heel erg lekker én origineel. We toppen deze mooie salade af met ziltige ansjoviscroutons. En we maken er drie! Ideaal om mee te nemen naar het werk. Ik zou zeggen: aan de slag.  

Recept: tonijnsalade met gepocheerd ei en ansjoviscroutons

Całkowity czas 25 minuty
Kurs Salade
Kuchnia Francuski
Porcje 3
Kalorie 284 kcal

Benodigdheden

  • 1 nóż, deska do krojenia i waga kuchenna
  • 1 patelnia
  • 1 szpatułka lub skimmer
  • 5 prep bakken (goed afsluitbare bakjes)

Składniki
  

  • 400 gr ogórek
  • 15 st (groene) olijven
  • 3 st jajka
  • 150 gr tonijn in blik op waterbasis
  • 1,5 el balsamicoazijn
  • 150 gr pomidory koktajlowe
  • 30 gr ansjovis uit een blikje of potje
  • 30 gr olie uit het ansjovisblikje
  • 100 gr (razowy) chleb
  • 1 st wapno

Instrukcje
 

  • Zet de bakpan met een laag water van ongeveer 5 centimeter op het vuur en breng het tegen de kook aan. Let op: pocheren doe je net onder het kookpunt. Dus 80 – 90 C°. Heeft het water deze temperatuur bereikt, breek de schalen van de eieren voorzichtig en drop ze in het water. Na ongeveer 8 – 10 minuten kunnen de gepocheerde eieren eruit. Gebruik hiervoor een schuimspaan of spatel. Koel ze terug in een bakje koud water.
    3 jajka
  • Snijd in de tussentijd de komkommer in de lengte door de helft. Snijd de twee helften ook in de lengte door de helft. Ontdoe de komkommer eventueel van de zaadlijsten. Snijd de komkommer in blokjes en verdeel ze over drie prepbakken.
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de inhoud samen met de tomaatjes en de olijven over de drie prepbakken.
    400 gr komkommer, 150 gr tonijn in blik, 150 gr cherrytomaatjes, 15 st (groene) olijven
  • Snijd de ansjovis fijn en het brood in blokjes. Voeg deze samen met de olie bij elkaar en meng het goed. Bak de croutons ten minste 5 minuten op laag vuur totdat ze krokant zijn.
    30 gr ansjovis uit een blikje of potje, 30 gr olie uit het ansjovisblikje, 100 g chleba (razowego)
  • Bewaar de eieren en de croutons in een aparte prepbak. Zodra je een salade wilt eten (of meenemen) hoef je alleen een eitje, croutons en een halve eetlepel balsamicoazijn aan het bakje toe te voegen. Limoentje erop en klaar.
    1,5 el balsamicoazijn, 1 st limoen

Voedingswaarde

Kalorie: 284kcalWęglowodany: 23gBiałko: 17gTłuszcz: 14gTłuszcze nasycone: 2gTłuszcze wielonienasycone: 1gTłuszcze jednonienasycone: 10gTłuszcze trans: 0.01gCholesterol: 30mgSód: 722mgPotas: 498mgWłókno: 3gCukier: 6gWitamina A: 443IUWitamina C: 15mgWapń: 104mgŻelazo: 3mg
Słowo kluczowe 3 dni przygotowań
Czy to recepta dla mnie?Laat ons weten hoe het was!

Afvallen

Als je echt de laatste randjes vet wilt wegburnen is dit het perfecte recept. Het is dan ook erg voedzaam. In de komkommer zitten vitamines, mineralen, antioxydanten en zelfs aminozuren. Eieren en tonijn bestaan natuurlijk voor het grootste deel uit białka. En de kleine hoeveelheid croutons geven genoeg energie om te verbranden, maar niet teveel om op te slaan als vet.

Ook maakten we deze verukkelijke tuńczyk topiony. Dat is geroosterd speltbrood met pesto en gezonde mayo met tonijn en plakken geitenkaas. Even op elkaar stapelen, in de oven schuiven en klaar.

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu