Bacon and egg muffins

Recept: bacon and egg muffins
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 17 minuten

Makkelijk en snel, daar voldoen de bacon and egg muffins aan. In minder dan 5 minuten vul je de vormpjes en in 12 minuten bak je ze af. Wat je dan krijgt? Een zacht-sponzige eiercake met groenten en bacon afgetopt met gegratineerde kaas.

Voor dit recept hebben we muffin bakvormen nodig. Die kun je kopen in de winkel, maar net zo makkelijk thuis laten bezorgen (bijvoorbeeld door Bol).

Recept: bacon and egg muffins

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 17 minuten
Gang Breakfast, Lunch, Snack
Keuken American
Porties 12
calorieën 49 kcal

Benodigdheden

  • 1 bekken mengbak
  • 1 garde of een vork
  • 12 muffinbakjes
  • 1 oven
  • 1 soeplepel of iets waarmee je kunt schenken

Ingrediënten
  

  • 9 st ei
  • 200 gr groentenmix Italiaanse groentenmix
  • 75 gr spekblokjes
  • 75 gr geraspte 30+ kaas
  • 2 gr bakpoeder

Instructies
 

  • Breek alle eieren open en doe ze in het bekken. Doe de bakpoeder erbij en voeg eventueel een beetje peper toe. Zout is niet nodig. Klop de eieren tot omelet.
    9 st ei, 2 gr bakpoeder
  • Verdeel de groenten over de bakjes. Verdeel daarna de spekblokjes en schenk een lepeltje ei eroverheen. Eindig met de kaas.
    200 gr groentenmix, 75 gr geraspte 30+ kaas, 75 gr spekblokjes
  • Schuif de muffins in de oven op 180 ℃. Zet de wekker op 12 – 14 minuten. Laat ze daarna even een kwartiertje afkoelen.
  • Scheur of knip zonodig de uitgerezen ongelijkheden van de zijkanten af. Bewaar de muffins minimaal 3 dagen in de koelkast. Maar je kunt ze ook in de vriezer bewaren.

Video

Voedingswaarde

Calories: 49kcalCarbohydrates: 2gProtein: 3gFat: 4gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 0.5gMonounsaturated Fat: 1gTrans Fat: 0.01gCholesterol: 8mgSodium: 134mgPotassium: 53mgFiber: 1gSugar: 0.04gVitamin A: 866IUVitamin C: 2mgCalcium: 31mgIron: 0.2mg
Trefwoord 3 days prep
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Wat is het verschil tussen een muffin en een cupcake?

Een muffin en een cupcake lijken op elkaar, maar er zijn toch een aantal verschillen. En dat verschil zit ‘m voornamelijk in hun ingrediënten, textuur en gebruik.

  • Muffins bevatten over het algemeen minder suiker en vet in vergelijking met cupcakes. Ze zijn vaak gemaakt met bloem, suiker, eieren, melk en soms fruit of noten.
  • Cupcakes zijn zoeter en vetter, met meer suiker en boter in het beslag. Ze worden vaak gemaakt met bloem, suiker, eieren, boter en vanille-extract.
  • Muffins hebben over het algemeen een stevigere textuur, meer als broodachtig.
  • Cupcakes hebben een lichtere, zachtere textuur die meer lijkt op cake.
  • Muffins worden vaak beschouwd als een ontbijt– of brunchoptie, en ze kunnen zowel zoet als hartig zijn.
  • Cupcakes zijn meer bedoeld als dessert en worden vaak versierd met glazuur, frosting en decoraties.
Lasagne bolognese – laag in vetten, hoog in eiwitten – aangepast recept

Vergelijkbare berichten