Teriyakisaus

Recept: teriyakisaus
Totale tijd 15 minuten

Deze teriyakisaus is een stuk lekkerder en gezonder dan de kant-en-klare sauzen uit de winkel. Met de combinatie van soja, mirin, sesamolie en gember krijgt elk gerecht een Oosterse smaaksensatie. Denk hierbij aan vis, vlees, tofu en wok gerechten met rijst of bami. Ook voor sporters en mensen die willen afvallen kan deze teriyakisaus een betere keuze zijn.

Recept: teriyakisaus

Totale tijd 15 minuten
Gang Basic Recipes
Keuken Japans
Porties 10
calorieën 32 kcal

Benodigdheden

  • 1 mes, snijplank en keukenweegschaal
  • 1 kleine kookpan
  • 1 kleine (weck)pot
  • 1 kommetje om de maizena in te mengen met water.

Ingrediënten
  

  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml mirin rijstwijn
  • 100 ml water of sake (voor een origineel recept)
  • 15 gr honing 1 eetlepel
  • 2 gr sesamolie 2 theelepels
  • 5 gr fijngesneden gember
  • 5 gr fijngesneden knoflook 1 teen
  • 10 gr maizena en 4 eetlepes water

Instructies
 

  • Doe de soja, mirin, water, honing, sesamolie, gember en knoflook bij elkaar in de pan. Breng het geheel aan de kook. Laat het vanaf het kookpunt 10 minuten zachtjes koken.
    100 ml sojasaus, 100 ml mirin, 100 ml water, 15 gr honing, 2 gr sesamolie, 5 gr fijngesneden gember, 5 gr fijngesneden knoflook
  • Meng de maizena met koud water en giet het bij de kokende teriyakisaus. Roer het geheel goed door. Laat de teriyakisaus nog 3 minuten binden en een beetje inkoken. De teriyakisaus is klaar.
    10 gr maizena en 4 eetlepes water

Voedingswaarde

Calories: 32kcalCarbohydrates: 7gProtein: 1gFat: 0.2gSaturated Fat: 0.03gPolyunsaturated Fat: 0.1gMonounsaturated Fat: 0.1gSodium: 624mgPotassium: 26mgFiber: 0.1gSugar: 4gVitamin A: 0.04IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 4mgIron: 0.3mg
Trefwoord Saus
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Hier is nog zo’n lekkere low-carb saus. Dit is knoflooksaus van skyr, op basis van yoghurt dus. Dit is geweldig om je gamba in te dopen, of om op je vegetarische kapsalon te schenken. Zo wordt je vanzelf 100 jaar oud.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating