Broodje visstick met remouladesaus

Recept: broodje visstick met remouladesaus
Totale tijd 15 minuten

Krokant gebakken vissticks op knapperig brood met het zuur van remouladesaus maken dit gerecht tot een smaakexplosie. De remouladesaus is trouwens laag in calorieën en in vijftien minuten staat dit broodje op tafel.

Recept: broodje visstick met remouladesaus

Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch
Keuken Frans
Porties 4
Calorieën 372 kcal

Benodigdheden

  • 1 mes, snijplank en keukenweegschaal
  • 1 oven
  • 1 mengbak prepbakje
  • 1 weckpot of bakje

Ingrediënten
  

  • 300 gr volkoren pistolet 4 stuks x 75 gr
  • 560 gr vissticks 20 stuks

Remouladesaus

  • 80 gr magere kwark (Griekse yoghurt of skyr) 3 eetlepels
  • 40 gr light mayonaise 2 eetlepels
  • 50 gr ui ½ ui
  • 50 gr augurk 1 augurk
  • 20 gr kappertjes 1 eetlepel
  • 10 gr citroensap ½ citoen
  • 4 gr peterselie
  • 3 gr knoflookpoeder 1 theelepel

Grove peper uit de molen en zeezout

Instructies
 

  • Weeg de ingrediënten af. Hak de ui, augurk en de peterselie in kleine stukjes. Voeg ze toe aan de mengbak samen met de andere ingrediënten. Voeg eventueel nog peper en zout toe en meng het geheel tot remouladesaus. Bewaar de saus in een goed afsluitbare pot. De saus is genoeg voor vier broodjes visstick.
  • Verwarm de oven voor op 220 ℃. Bak zowel het broodje als de vissticks 15 minuten.
  • Snij het broodje open. Doe op beide kanten een ruime eetlepel remouladesaus en verdeel daaroverheen de vissticks. Garneer eventueel af met kappertjes en schijfjes citroen.

Voedingswaarde

Calorieën: 372kcalKoolhydraten: 36gEiwit: 40gDierenarts: 7gVerzadigd dierenarts: 2gMeervoudig onverzadigd dierenarts: 3gEnkelvoudig onverzadigd dierenarts: 2gTransvet: 0.01gCholesterol: 72mgNatrium: 754mgKalium: 661mgVatting: 5gSuiker: 5gVitamine A: 124IUVitamine C: 3mgCalcium: 150mgIJzer: 3mg
Trefwoord 3 days prep
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Welke saus is goed voor krachtraining?

Een beetje saus over je vlees, aardappeltje of groenten maakt je eten soms een stuk lekkerder. Maar dit moet er niet voor zorgen dat je vetpercentage de lucht inschiet. Kies daarom bijvoorbeeld voor rode sauzen als ketchup en BBQ-saus. Eet light sauzen, sauzen zonder suiker of maak je saus zelf, zoals de remouladesaus voor dit broodje visstick. Op Lift Your Fork maakten we al eens groene pesto en gezonde mayonaise die voor het grootste deel uit olijfolie bestaat. Als je die twee mixed heb je pestomayo, of ga voor een mega lichte knoflooksaus van skyr.

Vergelijkbare berichten