Beschuitburger met atjar en satésaus
Recept: beschuitburger met atjar en satésausToen ik een rol beschuit en een pak hamburgers naast elkaar zag liggen was het idee voor de beschuitburger geboren. In 15 minuten staat-ie op tafel. Deze versie maken we in Oosterse stijl, met atjar, taugé en satésaus. En alsof dat volkoren beschuit nog niet krokie genoeg is, doen we er ook nog van die gefrituurde uitjes bij. Lekkâh!
Die hamburgers kan je makkelijk kant-en-klaar kopen, maar we hebben op Lift Your Fork ook al een recept voor low-fat hamburgers staan.
Recept: beschuitburger met atjar en satésaus
Benodigdheden
- 1 mes, snijplank en keukenweegschaal
- 1 grote bakpan
- 1 ovenschaal of ovenplateautje
- 1 oven
Ingrediënten
- 900 gr hamburgers van mager rundergehakt 6 x 150 gram
- 150 gr (volkoren) beschuit 6 beschuiten
- 180 gr (kant-en-klare) satésaus 6 eetlepels
- 180 gr atjar 6 x 30 gram
- 180 gr taugé 6 x 30 gram
- 180 gr casewnoten 6 x 30 gram
Eventueel afgarneren met kroepoek en gefrituurde uitjes
Instructies
Of je de hamburgers nou zelf maakt of kant-en-klaar koopt, het beste kun je ze in één keer bakken. Dan hoef je ze op het moment dat je ze wilt eten alleen nog maar in de oven te schuiven.
- Bak de hamburgers in de bakpan. Als ze nog een beetje rosé aan de binnenkant zijn is perfect.900 gr hamburgers van mager rundergehakt
- Laat de burgers afkoelen en berg ze op in een afgesloten bak. In de koelkast zijn ze nog minimaal vijf dagen houdbaar.
Voor het maken van één enkele burger doe je het volgende:
- Leg een koude burger op een ovenplaatje of schaal en bak deze in de oven voor 10 minuten op 200 ℃.
- Pak zo'n lekker beschuitje erbij, besmeer 't met satésaus, leg daarop de atjar, dan de taugé en dan de burger.150 gr (volkoren) beschuit, 180 gr (kant-en-klare) satésaus, 180 gr atjar, 180 gr taugé
- Garneer de hamburgers af met casewnoten, kroepoek en gefrituurde uitjes.180 gr casewnoten
Voedingswaarde
Als je wilt weten wat er in zo’n kant-en-klare hamburger zit, kun je natuurlijk gewoon even op de verpakking kijken. Maar wil je het zeker weten, en voor de beste kwaliteit gaan, dan maak je het zelf. En als je zes van die geweldige low-fat hamburgers maakt, gebruik er dan drie voor een mega eenvoudige beschuitburger en drie voor de gezonde hamburger. Heb je die gezien? Daarvan herstel je wel na een zware workout.