Roerei met gehakt en doperwten

Recept: Roerei met gehakt en dopewrten
Totale tijd 10 minuten

Wil jij low-budget een goed workout meal maken? Koop een pak gehakt, diepvries doperwten en een doos eieren. Voeg daar paprikakruiden en sambal aan toe en je hebt in tien minuten drie maaltijden met een hoog eiwitgehalte. Goedkoop, snel, makkelijk en lekker. Wat wil een mens nog meer?

Recept: Roerei met gehakt en dopewrten

Totale tijd 10 minuten
Gang dinner
Keuken Wereld keuken
Porties 3
calorieën 465 kcal

Benodigdheden

  • 1 mes, snijplank en keukenweegschaal
  • 1 grote bakpan
  • 1 spatel
  • 1 mengkom
  • 3 prepbakken

Ingrediënten
  

  • 400 gr mager rundergehakt
  • 300 gr diepvries doperwten
  • 9 st eieren
  • 10 gr paprika poeder 1 eetlepel
  • 10 gr sambal oelek ½ – 1 eetlepel

Zeezout naar smaak

Instructies
 

  • Maak de pan heet op middelhoog vuur en voeg het gehakt met de kruiden en sambal eraantoe. Vergeet niet het papiertje van het gehakt te halen.
    400 gr mager rundergehakt, 10 gr paprika poeder, 10 gr sambal oelek
  • Rul het gehakt totdat het gaar is,
  • Breek de eieren in een mengkom en klop de eieren los.
    9 st eieren
  • Voeg het ei toe aan het gehakt en blijf roeren.
  • Als het ei bijna helemaal gaar is voeg je de dopewrten toe. Deze mogen er eventueel bevroren bij. Breng het geheel eventueel op smaak met zeezout.
    300 gr diepvries doperwten
  • Verdeel het gerecht over prepbakken.

Deze prep is minimaal 3 dagen houdbaar in de koelkast en is zelfs nog lekker nadat je het hebt ingevroren. Zowel koud als warm te eten.

    Voedingswaarde

    Calories: 465kcalCarbohydrates: 18gProtein: 51gFat: 20gSaturated Fat: 7gPolyunsaturated Fat: 3gMonounsaturated Fat: 8gTrans Fat: 1gCholesterol: 574mgSodium: 283mgPotassium: 976mgFiber: 7gSugar: 7gVitamin A: 3126IUVitamin C: 41mgCalcium: 119mgIron: 8mg
    Trefwoord 3 days prep
    Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

    Wist je dat eiwit uit eieren heel goed door ons lichaam kan worden opgenomen. Dat komt simpelweg omdat een kleiner deel wordt omgezet in insuline dan bijvoorbeeld van plantaardige eiwitten. Dat is waarom ik gemiddeld zo’n drie biologische eieren per dag eet.

    Een eiergerecht is onwijs lekker met knoflooksaus van skyr. Veel lager in calorieën dan gewone knoflooksaus en nog lekkerder ook. Meer eiergerechten maken? Maak eens één van deze drie makkelijke eierrecepten, elk met maar vijf ingrediënten.

    Vergelijkbare berichten