Spareribs in Fanta marinade

Recept: oranje spareribs in Fanta marinade
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 23 uur
Totale tijd 1 dag

Ben je op zoek naar de beste manier om spareribs te bereiden? Zoek niet verder! Deze ribs met sinaasappelmarinade zijn niet alleen heerlijk, maar ook ongelooflijk mals dankzij een speciale bereidingsmethode. Door de ribben eerst te koken in Fanta, zorg je ervoor dat het vlees uiteindelijk van het bot valt. Het koolzuur in de Fanta helpt het vlees te verzachten en geeft het een unieke, sappige textuur. De marinade, rijk aan sinaasappelsmaak, zorgt voor een frisse en intense smaakbeleving die je smaakpapillen doet juichen. Probeer deze spareribs met sinaasappelmarinade eens, en je wilt nooit meer anders. Ideaal voor elke BBQ of diner, deze spareribs zullen je familie en vrienden versteld doen staan!

Recept: oranje spareribs in Fanta marinade

Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 23 uur
Totale tijd 1 dag
Gang Cheat Meal, dinner
Keuken American, Hollands
Porties 2
calorieën 1076 kcal

Benodigdheden

  • mes, snijplank en keukenweegschaal
  • grote kookpan
  • middelgrote kookpan
  • bolzeef
  • oven of barbecue

Ingrediënten
  

Voor wie liever NIET met een keukenweegschaal werkt, geef ik de hoeveelheden per stuk achter elk ingrediënt. Hou er rekening mee dat deze hoeveelheden niet automatisch worden aangepast wanneer je het aantal porties wijzigt.

Let er goed op dat je bij het kopen van de Fanta of Sinas niet de light-versie pakt, want je hebt het suiker uit de frisdrank nodig voor het maken van de marinade.

Een kilo spareribs is normaal gesproken voor twee á drie personen.

  • 1000 gr spareribs 1 grote rib
  • 1,5 ltr Fanta 1 fles
  • 100 gr honing ½ glaasje
  • 100 gr ui 1 grote ui
  • 50 gr knoflook 1 bol knoflook
  • 50 gr gember een duim en een vinger
  • 25 gr sambal 1 eetlepel

Paar takjes tijm, rozemarijn en 1 steranijs.

Instructies
 

  • Snij de spareribs in stukken. Ik snij de ribben tussen elke 3 botten los van elkaar. Doe ze in de pan samen met alle andere ingrediënten. Breng de ribben op hoog vuur aan de kook.
    1000 gr spareribs, 1,5 ltr Fanta, 100 gr honing, 100 gr ui, 50 gr knoflook, 50 gr gember, 25 gr sambal
  • Draai het vuur daarna lager en laat de spareribs 45 minuten zacht koken. Draai daarna het vuur uit en laat de pan afkoelen.
  • Wanneer de pan een paar uur later is afgekoeld kan je het eventueel in de koelkast zetten. Laat de ribs ongeveer 24 uur marineren in het vocht.
  • Haal de spareribs er de dag erna uit. Haal het vocht door een zeef en zet de pan op hoog vuur.
  • Na enige tijd begint het vocht hevig te schuimen. Blijf er dan bij staan totdat er een caramelachtige stroop op de bodem achterblijft. Lak de spareribs hiermee af.

Video

Voedingswaarde

Calories: 1076kcalCarbohydrates: 28gProtein: 54gFat: 82gSaturated Fat: 26gPolyunsaturated Fat: 14gMonounsaturated Fat: 30gTrans Fat: 1gCholesterol: 280mgSodium: 312mgPotassium: 863mgFiber: 0.04gSugar: 27gVitamin A: 5IUVitamin C: 0.5mgCalcium: 54mgIron: 3mg
Trefwoord One Day Dish
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

In de jaren dat ik als kok werkte, had ik geregeld spareribs op de kaart staan. Maar de ribben werden zelden van tevoren gekookt. Meestal werden ze voorgegaard in de oven, waarna ze à la minute nogmaals de oven ingingen en werden afgelakt met een mix van ketjap manis en kruiden. Een enkele keer werden de ribs wel gekookt bij de restaurants waar ik werkte. En dat waren dan ook de restaurants die bekend stonden om hun spareribs. Maar nooit haalden de spareribs het bij mijn eigen spareribrecepten.

Picknick barbecue test. Welke van de drie is het beste?