Citroenpudding met pure chocola

Recept: citroenpudding met agar agar en pure chocola
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 1 uur

Deze luchtige citroenpudding is een feest na je workout. Hij is ideaal omdat er wei-eiwitpoeder in zit, maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon eten als je geen sporter bent. Omdat de pudding voor de helft uit water bestaat en de chocoladelaag voornamelijk uit pure chocolade, is deze pudding een stuk gezonder dan de meeste uit de supermarkt. En met een basis die in slechts 3 minuten klaar is, heb je geen excuus om hem niet te maken.

Recept: citroenpudding met agar agar en pure chocola

Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Dessert, Post work out, Snack
Keuken Wereld keuken
Porties 2
calorieën 534 kcal

Benodigdheden

  • mes, snijplank en keukenweegschaal
  • blender
  • steelpan
  • beslagkom om chocola te smelten
  • pannenlikker
  • kom als vorm voor de pudding

Ingrediënten
  

Voor wie liever NIET met een keukenweegschaal werkt, geef ik de hoeveelheden per stuk achter elk ingrediënt. Houd er rekening mee dat deze hoeveelheden niet automatisch worden aangepast wanneer je het aantal porties wijzigt.

  • 250 gr magere kwark ½ bak
  • 250 ml water
  • 50 gr citroensap 1 citroen
  • 50 gr wei eiwitpoeder 2 scoops
  • 50 gr gezouten noten 2 eetlepels
  • 50 gr pure chocola
  • 10 gr witte chocola
  • 8 gr agar agar 4 theelepels

Garneer deze pudding af met alles wat je lekker vindt. Mijn favorieten ingrediënten zijn aardbeien, blauwe bessen, mint, wei eiwitpoeder, havermoutcracker en voor een heerlijke twist grove stukjes Himalaya zout.

Instructies
 

  • Doe het koude water in de pan en voeg de agar agar toe. Breng het vocht rustig aan de kook en roer geregeld. Als het water kookt heb je een geleiachtige massa en haal je de pan van het vuur.
    250 ml water, 8 gr agar agar
  • Voeg de kwark, citroensap, eiwitpoeder en agar agar toe. Laat het geheel 20 seconden blenden zodat het luchtig wordt. Schenk de inhoud in een kom en laat het tenminste 1 uur opstijven in de koelkast.
    250 gr magere kwark, 50 gr citroensap, 50 gr wei eiwitpoeder
  • Smelt de pure chocola au bain Marie. Stort de pudding uit de kom of vorm op een snijplank, bord of plateau. Misschien moet je een beetje schudden, maar op een gegeven moment komt ie echt los. Overgiet de pudding met chocola.
    50 gr pure chocola, 10 gr witte chocola
  • Je kunt er voor kiezen om ook de chocola even hard te laten worden in de koelkast. In elk geval kan je vast de witte chocola smelten en daarna over de pure chocola dresseren. Hak de nootjes en leg ze in de nog zachte chocola. Garneer deze pudding af met alles wat je lekker en gezond vindt.
    50 gr gezouten noten

Voedingswaarde

Calories: 534kcalCarbohydrates: 31gProtein: 40gFat: 32gSaturated Fat: 9gPolyunsaturated Fat: 6gMonounsaturated Fat: 14gCholesterol: 43mgSodium: 174mgPotassium: 263mgFiber: 5gSugar: 20gVitamin A: 84IUVitamin C: 10mgCalcium: 153mgIron: 3mg
Trefwoord 3 days prep, One Day Dish
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Agar-agar: het geheime ingrediënt voor gezonde, stevige desserts

Agar-agar is een gezond alternatief voor gelatine. Het wordt gemaakt van zeewier, waardoor het volledig plantaardig is. In tegenstelling tot gelatine, dat van dierlijke producten komt, is agar-agar veganistisch. Agar-agar bevat geen vet en is laag in calorieën. Het is rijk aan vezels, wat goed is voor de spijsvertering. Agar-agar heeft sterke geleereigenschappen. Je hebt er maar een kleine hoeveelheid van nodig om een stevige pudding te maken. Het is smaakloos, dus het beïnvloedt de smaak van je gerechten niet. Daarnaast bevat agar-agar belangrijke mineralen zoals calcium en ijzer. Het is een veelzijdig ingrediënt dat zowel gezond als praktisch is.

Overnight oats: citroen en witte chocola

Vergelijkbare berichten