Croutons met knoflook en peterselie

Recept: croutons met knoflook en peterselie
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten

Om je gerecht een krokante dimensie te geven kun je er croutons aan toevoegen. Een bakje croutons is mega makkelijk om te maken. De toevoeging van peterselie, knoflook, olijfolie en een mooi soort zout zijn even lekker als gezond voor je. Ook is het een ideale manier om van je oude brood af te komen. Strooi ze rijkelijk over een salade of doe ze lekker in de soep.

Recept: croutons met knoflook en peterselie

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang basis receptuur
Keuken Frans
Porties 20
Calorieën 73 kcal

Benodigdheden

  • 1 broodmes, snijplank en keukenweegschaal
  • 1 blender of staafmixer
  • 1 oven
  • 1 afsluitbare bak

Ingrediënten
  

  • 250 gr (minder vers) brood
  • 100 ml milde olijfolie
  • 10 gr verse petersielie paar takjes
  • 10 gr knoflook 2 tenen

peper en zeezout

Instructies
 

  • Spoel de peterselie af onder de kraan. Doe de peterselie samen met de olie en de knoflook in de blender, of in het geval dat je de staafmixer gebruikt in een bakje.
    100 ml milde olijfolie, 10 gr verse petersielie, 10 gr knoflook
  • Blend het geheel fijn.
  • Snijd met het broodmes mooie blokjes van het brood. De korst mag eraan blijven.
    250 gr (minder vers) brood
  • Doe de croutons in een ovenschaal of ovenplateau en overgiet ze met de peterselieolie.
  • Meng de olie goed door de croutons.

Bak de croutons 30 minuten in de oven op 180 ℃. Laat ze daarna afkoelen en bewaar ze in een goed afsluitbare bak of weckpot. De croutons zijn minimaal een week houdbaar, maar vaak nog veel langer.

    Voedingswaarde

    Calorieën: 73kcalKoolhydraten: 6gEiwit: 2gDierenarts: 5gVerzadigd dierenarts: 1gMeervoudig onverzadigd dierenarts: 1gEnkelvoudig onverzadigd dierenarts: 3gNatrium: 57mgKalium: 36mgVatting: 1gSuiker: 1gVitamine A: 43IUVitamine C: 1mgCalcium: 22mgIJzer: 0.4mg
    Trefwoord Basis Receptuur
    Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
    Die croutons waren zo gemaakt, maar waar strooi je ze overheen? Ik heb wel een paar suggesties. Zo zouden ze niet misstaan in Bouillabaisse, dat is Franse vissoep. Of het laatste recept op Lift Your Fork, uiensoep met bier. En wat dacht je van carpaccio van gefermenteerde rode bieten? Zo word je vanzelf 100 jaar of ouder.

    Vergelijkbare berichten

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Recipe Rating