De beste manier om zalm te bakken
Recept: zalm bakkenVoor het bakken van zalm is er maar één beste manier: de vis moet zwemmen in hete olie. In deze basisreceptuur bakken we de zalm zodat hij zich niet volzuigt met vet, maar wel krokie is van buiten en sappig van binnen.

Recept: zalm bakken
Benodigdheden
- 1 keukenweegschaal
- 1 kleine bakpan
- 1 spatel
- 1 bord of iets om de zalm op te laten uitlekken
Ingrediënten
- 125 gr zalm
- 30 gr milde olijfolie of geklaarde boter
De hoeveelheden maken in dit geval niet zoveel uit. Het is belangrijk dat de vis zwemt in de olie of boter. De hoeveelheid olie of boter zijn dus meer afhankelijk van de grootte van de pan, dan van de grootte van de zalmfilet. Kleine pan > 30 gr olie, grote pan > 60 gr olie.
Instructies
Uiteraard hoeft de olie niet afgewogen te worden. Zorg er in elk geval voor dat de vis zwemt in een ruime hoeveelheid olie.
- Zet de pan op de weegschaal en weeg de olie of boter erinaf.30 gr milde olijfolie
- Zet de pan op hoog vuur. Leg de zalm voorzichtig op de huidkant in de pan. Hang de pan indien mogelijk in het rooster zodat de vis in een hoek van de pan 3 minuten kan frituren.125 gr zalm
- Draai met de spatel de zalmfilet om. Bak de filet nog 2 minuten.
- Laat de zalm even rusten en uitlekken op een bordje of snijplank.
- Eventueel kun je de olie nog even afwegen. Je zult zien dat de vis al zo vet van zichzelf is dat hij nauwelijks vet opgezogen heeft. Natuurlijk is dit niet noodzakelijk.
- Serveer de zalm bij een gerecht, verwerk een aantal van dit soort filets in een paar meal preps en maak de zalm af met een beetje van die lekkere viskruiden.
Voedingswaarde
Calorieën: 178kcalEiwit: 25gDierenarts: 8gVerzadigd dierenarts: 1gMeervoudig onverzadigd dierenarts: 3gEnkelvoudig onverzadigd dierenarts: 3gCholesterol: 69mgNatrium: 55mgKalium: 613mgVitamine A: 50IUCalcium: 15mgIJzer: 1mg
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!