Gezonde kapsalon met kippendij en zilvervliesrijst – ovenschotel
Recept: kapsalon met kippendij en zilvervliesrijstNormaalgesproken is een kapsalon gewoon junkfood. Maar deze kipsalon met zilvervliesrijst is dat niet. Van de zelfgemaakte kipshoarma tot de knoflooksaus van skyr, het is allemaal goed voor je. Ook is hij lekkerder dan de junkfoodvariant en ligt veel lichter op de maag.
Recept: kapsalon met kippendij en zilvervliesrijst
Benodigdheden
- 1 mes, snijplank en keukenweegschaal
- 1 grote bakpan
- 1 kleine kookpan
- 1 vergiet
- 1 oven
- 1 ovenschaal
- 1 staafmixer en (shake)beker of blender
Ingrediënten
Kapsalon:
- 750 gr kippendijen
- 150 gr zilvervliesrijst of witte rijst
- 400 gr cottage cheese of hüttekäse
- 40 gr Parmezaanse kaas
- 15 gr shoarmakruiden
Knoflooksaus van skyr:
- 150 gr skyr
- 50 gr mayonaise
- 10 gr citroensap 1 eetlepel
- 10 gr honing 1 eetlepel
- 10 gr knoflook 4 tenen
- 5 gr peterselie een plukkie
Salade:
- 200 gr komkommer
- 150 gr tomaat
- 100 gr rode ui 2 rode uitjes
En voor de liefhebbers een beetje sambal oelek of gele peper sambal.
Instructies
- Zet de kookpan met ruim water op hoog vuur en breng het aan de kook. Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.150 gr zilvervliesrijst
- Giet de rijst af in het vergiet en spoel het koud.
- Snij de kip in repen, een beetje zoals shoarma dus.750 gr kippendijen
- Voeg de shoarmakruiden toe, eventueel nog wat zeezout en meng het geheel goed.15 gr shoarmakruiden
- Bak de shoarma zeker 10 minuten op middelhoog tot hoog vuur. De shoarma is goed als hij er lekker doorgebakken uitziet.
- Weeg alle ingrediënten voor de knoflooksaus af en blend het geheel tot een mooie knoflooksaus. Doe de saus in een afsluitbare pot.50 gr mayonaise, 10 gr citroensap, 10 gr honing, 10 gr knoflook, 5 gr peterselie, 150 gr skyr
- Vul de ovenschaal met rijst, shoarma, cottage cheese en Parmezaanse kaas. Doe de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 ℃.400 gr cottage cheese, 40 gr Parmezaanse kaas
- Snij de komkommer, tomaat en de ui in kleine stukjes en bewaar het in een prepbak. Zo kun je bij elke serving de salade en de sauzen toevoegen naar smaak.200 gr komkommer, 100 gr rode ui, 150 gr tomaat
Voedingswaarde
Calories: 755kcalCarbohydrates: 47gProtein: 54gFat: 39gSaturated Fat: 12gPolyunsaturated Fat: 7gMonounsaturated Fat: 15gTrans Fat: 0.2gCholesterol: 198mgSodium: 882mgPotassium: 901mgFiber: 4gSugar: 11gVitamin A: 2592IUVitamin C: 12mgCalcium: 210mgIron: 3mg
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Op deze manier is een kapsalon een ideaal sportgerecht. Maak er een post workout meal van door de zilvervliesrijst te vervangen voor witte rijst. En natuurlijk kun je de kip vervangen voor vegetarische kipblokjes. Daarmee maakten we een paar maanden geleden al eens een kapsalon met zoete aardappelfrieten.
Prep je kapsalon
Wil je een kant-en-klaar kapsalonnetje rechtstreeks vanuit de koelkast in de oven schuiven? Prep dan gewoon je kapsalon! Dat is mega handig en het gaat als volgt:
- Zet de aluminium bakjes uit op het aanrecht.
- Leg op elke bodem een vetvrij papiertje. Kleine deeltjes aluminium kunnen in de oven vrijkomen en die wil je niet binnen krijgen.
- Vul de bakjes met alle ingrediënten, dek ze af met een kartonnetje en bewaar ze in de koelkast.
- Invriezen kan ook heel goed, maar wikkel er dan nog een plasticfolietje omheen.