Kwark met havermeel en roodfruit
Recept: kwark met havermeel en roodfruitDeze kwark met havermeel staat in 1 minuut op tafel. Je hoeft alleen de ingrediënten bij elkaar te doen, even schudden en klaar. En wat je dan proeft? Zacht-roming en zoet, een bite van verschillende superfoods en zo nu en dan een ijskoud stukje roodfruit.
Voor dit recept heb je (biologisch) havermeel en stevia nodig. Dit zijn producten die niet altijd in de winkel te vinden zijn. Daarom bestel ik ze altijd samen met mijn andere supplementen, bijvoorbeeld bij Bol.com.
Recept: kwark met havermeel en roodfruit
Benodigdheden
- 1 mes, snijplank en keukenweegschaal
- 1 prepbak met deksel
Ingrediënten
- 250 gr kwark of skyr of Griekse yoghurt
- 100 gr diepvries blauwe bessen
- 100 ml havermelk of melk
- 50 gr havermeel of havermout
- 15 gr 100 % pindakaas ½ eetlepel
- 5 gr hennepzaad 1 theelepel
- 5 gr chiazaad 1 theelepel
- 5 gr cacoanibs 1 theelepel
3 druppels stevia
Voor een mooie opmaak gebruik een paar aardbeien, mint en een scoopje wei eiwit of pre-workout
Instructies
- Wil je je gerecht mooi opmaken? Hou dan het chiazaad, hennepzaad en de cacaonibs even apart. Voeg ze anders met alle andere ingrediënten toe aan de prepbak.250 gr kwark, 100 gr diepvries blauwe bessen, 100 ml havermelk, 50 gr havermeel, 15 gr 100 % pindakaas
- Sluit de deksel goed. Schud de prepbak als een soort bartender heen-en-weer. Je meal is klaar.
- Voor de restaurantwaardige opmaak schep je de inhoud in een mooi schaaltje. Verspreidt de zaadjes als topping, leg wat door de helft gesneden aardbeien aan de zijkant, blaadje groen in het midden en besprenkel het geheel met een scoopie.5 gr hennepzaad, 5 gr chiazaad, 5 gr cacoanibs
Video
Voedingswaarde
Dit gerecht eet ik elke dag één keer. Je kan het eindeloos blijven variëren zodat het elke keer anders smaakt. Ook kan je het perfect aanpassen aan de bulk, cut of afvalfase. Tijdens het bulken voeg ik meer pindakaas en bijvoorbeeld dadels toe. Daarnaast heeft het mij van de geraffineerde suikerverslaving afgeholpen. Want eens per dag heb ik trek in iets zoets, en in plaats van melkchocola of chocolate chip cookies, eet ik zo’n mooi restaurantwaardig gerecht als deze, en dat kan ik iedereen aanbevelen.