Minestronesoep
Recept: minestronesoepIn Italië bestaat er voor Minestronesoep geen vaste receptuur. Het wordt namelijk gemaakt van groenten die op dat moment in het seizoen verkrijgbaar zijn. Ook leent deze soep zich perfect voor het verwerken van resten of minder verse producten die anders misschien weggegooid zouden worden.
Recept: minestronesoep
Benodigdheden
- 1 mes, snijplank en keukenweegschaal
- 1 grote kookpan 10 literpan of 2 kleinere pannen
- 1 vergiet
- 1 soeplepel
- 7 prepbakken om de soep in te bewaren
Ingrediënten
Kies een groentenmix die in elk geval ui of prei bevat.
Kies voor gewone aardappel en witte macaroni als je de soepen wilt eten na het sporten, zoete aardappel en volkoren macaroni ver buiten het sporten.
- 1000 gr voorgesneden groentenmix (b.v ui, prei, paprika)
- 800 gr tomatenblokjes
- 500 gr spekblokjes
- 500 gr bruine bonen
- 500 gr zoete aardappel of aardappel
- 100 gr volkoren macaroni of witte macaroni
- 30 gr knoflook 6 tenen
- 40 gr groentenbouillonblokjes 4 blokjes
Instructies
- Zet de kookpan op laag tot middelhoog vuur. Bak de spekblokjes 10 minuten op middelhoog vuur. Maak in de tussentijd de knoflook schoon en doe de tenen in z'n geheel bij het spek en bak ze mee. Zorg dat de knoflook niet aanbrandt.500 gr spekblokjes, 30 gr knoflook
- Voeg de groenten toe. Schil daarna de aardappelen en snij deze in blokjes. Voeg ze toe aan de pan, roer alles goed door en bak het geheel nog 5 minuten op middelhoog vuur.500 gr zoete aardappel, 1000 gr voorgesneden groentenmix
- Doe de bonen in het vergiet en spoel ze schoon. Voeg ze toe aan de pan, samen met de tomatenblokjes en de bouillonblokjes. Zet alle ingrediënten onder met een ruime hoeveelheid water. Breng de soep aan de kook.800 gr tomatenblokjes, 500 gr bruine bonen, 40 gr groentenbouillonblokjes
- Zodra de soep kookt kan de macaroni erbij. Kook de macaroni zolang als op de verpakking staat aangegeven. Draai het vuur uit en maak de soep op smaak met peper en zeezout.100 gr volkoren macaroni
- Verdeel de soep over prepbakken. Deze soep is geschikt om in te vriezen.
Voedingswaarde
Deze van oorsprong Italiaanse soep is daadwerkelijk verslavend lekker. Na de eerste hap kun je niet meer ophouden met eten. Als krachttrainer in de bulkfase wil je dat, want als je toch zoveel calorieën naar binnen moet stouwen, laat ze je dan maar lekker smaken.
Soep van restjes
Minestronesoep is een echte restverwerker. Alle groenten en vlees die bijna niet meer goed zijn kunnen in deze soep verwerkt worden. Liggen er uien, venkel, prei, aardappelen, wortelen, tomaten paddestoelen, maar ook olijven, zontomaten, zilveruitjes of ham, kipfilet, salami of ander vleesbeleg op scherp in de koelkast? Snij het in stukken en gooi het in de restensoep. Zo voorkom je verspilling en je vermeerderd de capaciteit van je soep.