Oer-Hollandse kippensoep: eenvoudig recept met kippenbouten en soepgroenten

Recept: oer-Hollandse kippensoep
Totale tijd 1 uur 15 minuten

Als je op zoek bent naar een eenvoudig recept voor een heerlijke kippensoep, dan is deze oer-Hollandse kippensoep perfect voor jou. Met slechts vier ingrediënten – kippenbouten, soepgroenten, pasta, en een kippensoepbasis – maak je in een handomdraai een rijke en smaakvolle soep die aanvoelt alsof hij helemaal vers is bereid. De kippenbouten geven de soep een diepe, authentieke smaak, terwijl de voorgesneden groenten en pasta zorgen voor gemak zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Dit recept is ideaal voor drukke dagen waarop je toch iets warms en voedzaams op tafel wilt zetten. Het is een klassiek comfortfood dat iedereen zal waarderen. Probeer deze kippensoep vandaag nog en geniet van de echte Hollandse smaken die zo geliefd zijn in onze keuken.

Recept: oer-Hollandse kippensoep

Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang soep
Keuken Hollands
Porties 10
Calorieën 559 kcal

Benodigdheden

  • 1 mes, snijplank en keukenweegschaal
  • 1 grote kookpan
  • 1 soeplepel
  • prepbakken

Ingrediënten
  

  • 2500 gr kippenbouten 6 stuks
  • 750 gr voorgesneden soepgroenten b.v wortel en prei
  • 250 gr pasta vermicelli of gewoon spaghetti
  • 150 gr kippensoepbasis b.v van Honig
  • 5 ltr water

Op de foto's gebruikte ik een dubbele hoeveelheid vermicelli. Dit maakt de soep vol en machtig. Dit deed ik omdat ik wilde aankomen. Is dit niet je doel, gebruik dan de helft 😉

Instructies
 

  • Doe de kippenbouten in de pan en zet ze onder met 5 liter water. Breng het water aan de kook. Schuim met een soeplepel het witte schuim van het oppervlak. Laat de bouillon 1 uur zachtjes koken.
    2500 gr kippenbouten, 5 ltr water
  • Haal daarna de kippenbouten eruit en spoel ze koud onder de kraan. Voeg de kippensoepbasis toe en roer goed. Breng het vocht weer aan de kook.
    150 gr kippensoepbasis
  • Haal het vel van de kip en gooi het weg. Pluk het kippenvlees van het bot en hou het apart.
  • Voeg de groenten en de pasta toe en kook beide zolang als op de verpakking staat aangegeven. Doe 2 minuten voor het einde de geplukte kipstukjes erbij. Vul water bij indien nodig.
    750 gr voorgesneden soepgroenten, 250 gr pasta
  • Verdeel de soep over prepbakken. Deze is zeker 5 dagen houdbaar in de koelkast en redelijk geschikt om in te vriezen.

Video

Voedingswaarde

Calorieën: 559kcalKoolhydraten: 50gEiwit: 65gDierenarts: 10gVerzadigd dierenarts: 2gMeervoudig onverzadigd dierenarts: 2gEnkelvoudig onverzadigd dierenarts: 3gTransvet: 0.03gCholesterol: 162mgNatrium: 3910mgKalium: 1242mgVatting: 5gSuiker: 4gVitamine A: 3884IUVitamine C: 11mgCalcium: 70mgIJzer: 2mg
Trefwoord 7 days prep
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Vorige week was ik op bezoek bij een oer-Hollandse vrouw. Zij bood mij een kop oer-Hollandse kippensoep aan. Ik nam een hap en proefde verse kip, stevige soepgroenten, snelle koolhydraten in krachtige bouillon. Toen zij mij vertelde welke ingredënten zij gebruikt had viel mijn mond open van verbazing, want deze soep was gemaakt met standaard kippensoepbasis. Het was er bij mij als leerling-kok al uitgeslagen, om zulk soort halffabrikaat producten te gebruiken. Dus bij deze het ordinaire gebaar naar de chef, en een heerlijke oer-Hollandse kippensoep in mijn koelkast – op kippensoepbasis.

Wil je toch de smaak van verse kippenbouillon beleven? Bekijk het recept.

Vergelijkbare berichten