OMAD Dag 2: Gezond One Meal a Day Recept met Tomatensoep en Tonijnsalade

One meal a day recept: tomatensoep met stukjes kip en tonijnsalade
Totale tijd 40 minuten

Op de tweede dag van mijn One Meal a Day (OMAD) plan koos ik voor een combinatie van soep en salade. Het grote voordeel van soep en salade is dat je veel kunt eten zonder teveel calorieën binnen te krijgen, waardoor het ideaal is voor gewichtsverlies. Deze tomatensoep met stukjes kip is een eenvoudige, maar smaakvolle versie van een recept dat ik eerder op Lift Your Fork deelde. De kipgehaktballetjes in de soep geven elke hap een extra bite. In combinatie met de tonijnsalade vol dierlijke eiwitten zorgt dit voor een verzadigende en gezonde maaltijd.

One meal a day recept: tomatensoep met stukjes kip en tonijnsalade

Totale tijd 40 minuten
Gang One Meal a Day
Keuken Frans
Porties 1
calorieën 1349 kcal

Benodigdheden

  • mes, snijplank en keukenweegschaal
  • grote kookpan
  • steelpan
  • oven
  • mengkom
  • garde

Ingrediënten
  

Voor wie liever NIET met een keukenweegschaal werkt, geef ik de hoeveelheden per stuk achter elk ingrediënt. Hou er rekening mee dat deze hoeveelheden niet automatisch worden aangepast wanneer je het aantal porties wijzigt.

Tomatensoep

  • 400 gr tomatenblokjes 1 blik
  • 100 gr tomaat 1 tomaat
  • 200 gr kipgehakt
  • 50 gr ui ½ ui
  • 15 gr olijven 3 olijven
  • 10 gr knoflook 2 tenen
  • 60 gr noodles 1 pakje

Tonijnsalade

  • 150 gr tonijn 1 blikje
  • 100 gr little gem sla ½ – 1 little gem
  • 100 gr puntpaprika 1 puntpaprika
  • 50 gr olijven 10 olijven
  • 50 gr zilveruitjes 10 zilveruitjes
  • 50 gr augurk 1 augurk
  • 50 gr stukje volkorenbrood

Vinaigrette

  • 30 gr olijfolie 3 eetlepels
  • 10 gr citroensap / augurkenvocht 1 eetlepel
  • 5 gr mosterd 1 theelepel
  • 5 gr honing 1 theelepel

Peper en zeezout

Instructies
 

Verwarm de oven voor op 200 ℃ om het broodje in te bakken en zet het steelpannetje op met water om de noodles in af te koken.

  • Kook de noodles in de steelpan. Kijk even op de verpakking hoe lang ze gekookt moeten worden maar meestal is dat niet langer dan 3 minuten. Snij de ui in grove stukken. Zet ze samen met de olijven, gehalveerde tomaat en knoflook aan op laag vuur. Doe dit 5 minuten en blus het af met de tomatenblokjes in blik. Vul het blik met water en voeg dit toe aan het geheel. Breng de soep op middelhoog vuur aan de kook.
    400 gr tomatenblokjes, 100 gr tomaat, 50 gr ui, 10 gr knoflook
  • Bak het broodje af zoals op de verpakking staat aangegeven. Doe in de mengkom de honing, mosterd, citroensap/augurkenvocht, peper en zout en daarop de olijfolie. Klop het geheel tot een gladde dressing met de garde.
    10 gr citroensap / augurkenvocht, 5 gr mosterd, 5 gr honing, 30 gr olijfolie
  • Haal het velletje eerst van het kipgehakt. Snij het kipgehakt in stukken. Voeg het toe aan de kokende soep en roer het gehakt los in de pan. Laat het 10 minuten zachtjes koken. Maak op smaak met peper en zout.
    200 gr kipgehakt
  • Snij intussen de paprika en augurk in stukken. Voeg ze samen met alle andere ingrediënten toe aan de salade. Maak af met de vinaigrette.
    15 gr olijven

Video

Voedingswaarde

Calories: 1349kcalCarbohydrates: 120gProtein: 86gFat: 62gSaturated Fat: 11gPolyunsaturated Fat: 9gMonounsaturated Fat: 37gTrans Fat: 0.1gCholesterol: 226mgSodium: 2272mgPotassium: 3420mgFiber: 18gSugar: 33gVitamin A: 16445IUVitamin C: 215mgCalcium: 272mgIron: 11mg
Trefwoord Low calorie
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Maaltijdanalyse: koolhydraten, eiwitten en vetbalans

Deze maaltijd bevat in totaal 1349 calorieën, verdeeld over 120 gram koolhydraten, 86 gram eiwitten, en 62 gram vetten. De koolhydraten zorgen voor energie, terwijl de hoge hoeveelheid eiwitten van de kip en tonijn je spieren ondersteunt, vooral belangrijk bij OMAD. De gezonde vetten uit de vinaigrette en tonijn helpen je langer verzadigd te blijven en ondersteunen verschillende lichaamsfuncties. Deze gebalanceerde macroverhouding zorgt ervoor dat je je goed gevoed voelt na één enkele maaltijd.

Een voorbeeld van een goede makroverhouding.

Tweede dag vasten verliep makkelijker dan de eerste

Na het sporten, het koken en het filmen kwam het stuk van de dag waar ik het meest naar had uitgekeken: het opeten! Het was echter al 12:45 en ik moest om 13:30 bij de kapper zijn. Ik zou al dit eten in een schamel kwartiertje naar binnen hebben moeten schuiven wilde ik dit redden. Maar dat heb ik dus niet gedaan. Ik heb alles netjes afgedekt met plasticfolie en in de koelkast gezet. Na de kapper had ik nog een afspraak staan, waardoor ik pas om 17:00 aan mijn maaltijd zat. Wat smaakt eten toch heerlijk als je honger hebt!

One meal a day, dag 3: Kipsalade met zwarte penne en kwark met havermout.

Vergelijkbare berichten