One meal a day – Dag 5

One meal a day recept: pasta salade met gebakken kip en witte asperge
Totale tijd 40 minuten

Pasta salade met kip in oestersaus en witte asperges

Vandaag de vijfde One Meal a Day. Ik zou gaan trainen met mijn vriendin in Amsterdam en ik neem altijd het eten mee. Meestal maak ik deze maaltijdsalade met pasta en gegrilde kip. Net als kwark met havermout kan je ook deze salade eindeloos blijven variëren, zolang de basis maar hetzelfde blijft: pasta, salade en gebakken kip. Ideaal om mee te nemen omdat het koud gegeten kan worden. Daarnaast is deze salade ook nog eens mega smaakvol.

One meal a day recept: pasta salade met gebakken kip en witte asperge

Totale tijd 40 minuten
Gang Lunch, Salade, Voorgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 1
calorieën 1.148 kcal

Benodigdheden

  • mes, snijplank en keukenweegschaal
  • grote kookpan
  • bakpan
  • staafmixer

Ingrediënten
  

Voor wie liever NIET met een keukenweegschaal werkt, geef ik de hoeveelheden per stuk achter elk ingrediënt. Hou er rekening mee dat deze hoeveelheden niet automatisch worden aangepast wanneer je het aantal porties wijzigt.

Voor dit recept kan je elke soort pasta gebruiken die je maar wilt. En als het geen witte aspergetijd is kan je gewoon groene asperges gebruiken.

  • 150 gr penne pasta 1 theekop
  • 225 gr kipfilet 1,5 kipfilet
  • 120 gr asperges 4 asperges
  • 90 gr cherrytomaatjes 6 tomaatjes
  • 45 gr geraspte rode biet 1 kopje
  • 45 gr tauge 1 kopje
  • 25 gr casew 20 stuks
  • 15 gr alfalfa 2 eetlepels
  • 30 gr oestersaus 2 eetlepel
  • 5 gr knoflook 1 teen

Knoflookdressing

  • 75 gr magere kwark 3 eetlepels
  • 20 gr mayonaise 1 eetlepel
  • 10 gr citroensap 1 eetlepel
  • 5 gr biologische honing 1 theelepel
  • 5 gr knoflook 1 theelepel

Takje koriander, peper en zout

Instructies
 

  • Breng de grote pan water aan de kook. Kook daarin de pasta zoals de verpakking het aangeeft. Snij de kip in stukjes en bak ze met het fijngehakte stukje knoflook en een scheutje oestersaus. Laat de kip afkoelen voordat je deze uiteindelijk aan de salade toevoegt.
    150 gr penne pasta, 225 gr kipfilet, 30 gr oestersaus, 5 gr knoflook
  • Spoel de pasta koud en roer er een eetlepel extra vierge olijfolie doorheen. Zet de pan op met vers water.
  • Doe alle ingrediënten voor de knoflookdressing bij elkaar en mix het geheel. Voeg eventueel ook een takje koriander toe.
    75 gr magere kwark, 10 gr citroensap, 5 gr biologische honing, 5 gr knoflook, 20 gr mayonaise
  • Schil de asperges als dat nodig is. Kook ze ongeveer 8 minuten en koel ze terug in koud water. Leg ze in een bak en gebruik eventueel het lekvocht om de knoflooksaus iets te verdunnen. Snij de asperges daarna in stukken.
    120 gr asperges
  • Leg de dressing onderop in de prepbak, met daarop de pasta. Zo voorkom je dat de dressing in aanraking komt met de sla en zo wordt de sla niet slap. Slap je 'm nog? 🙂
    90 gr cherrytomaatjes, 45 gr geraspte rode biet, 45 gr tauge, 25 gr casew, 15 gr alfalfa

Voedingswaarde

Calories: 1.148kcalCarbohydrates: 153gProtein: 87gFat: 21gSaturated Fat: 4gPolyunsaturated Fat: 4gMonounsaturated Fat: 9gTrans Fat: 0.03gCholesterol: 146mgSodium: 1.379mgPotassium: 2.051mgFiber: 12gSugar: 24gVitamin A: 1.464IUVitamin C: 46mgCalcium: 140mgIron: 9mg
Trefwoord One Meal a Day
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Variatiemogelijkheden voor deze salade met pasta en kip

  • Kip: voor de kip kan je natuurlijk verschillende stukken van de kip gebruiken. Denk aan kippendijen, kipfilets, maar ook kippenpootjes. Daarnaast kan je ze natuurlijk pikant bakken, zoet of Oosters, zoals in dit recept met Oestersaus.
  • De koolhydraatbron kan natuurlijk eindeloos gevarieerd worden. Gebruik verschillende soorten pasta, verschillende kleuren tegelijkertijd, of volkoren en wit. Deze keer ligt de pasta in knoflookdressing, maar maak een groene pesto of rode, kaassaus of vinaigrette. Of neem rijst, bulgur, aardappelen, bonen of quinoa.
  • Maar natuurlijk kan je de salade ook uit zoveel verschillende soorten groenten laten bestaan. Je kan ook bijvoorbeeld groentes grillen en toevoegen.

Zo zie je maar, er is nog genoeg te variëren. Zo kan je het lekkerste eten eten als jij op je werk zit of op school, of zoals ik na het trainen in een andere gemeenten. Moeilijk is het niet, je moet het alleen wel even doen 😉

Het beste prepmeal om mee te nemen

Dus ik stond al om half zeven in de ochtend in mijn Lift Your Fork studio deze meals te koken. Ik had twee grote prepmealbakken nodig om aan mijn 1200 calorieën voor de hele dag te komen. En na een zware schouders triceps training was dat dan ook een welkom geschenk.

Mijn vriendin Monika en ik wonen honderd kilometer bij elkaar vandaan. Daarom spreken we soms af bij een Basic Fit of Sport City tussen onze woonplaatsen in. Het is zo handig dat er tegenwoordig van deze sportschoolketens zijn die dit mogelijk maken.

Als wij samen sporten maak ik meestal ons eten klaar, en meestal maak ik dan deze mealprep. Het is naar mijn mening het beste prepmeal om mee te nemen. Het is lange tijd houdbaar buiten de koelkast en het heeft alles in zich wat je na een zware training nodig hebt. Wat het perfect maakt als One Meal a Day is dat je veel moet kauwen en relatief weinig binnenkrijgt. Daar moet een maaltijd aan voldoen als je één keer per dag eet. Ook deze keer was de mealprep weer in goede aarde gevallen en voldaan keerde ik terug naar huis. Na vandaag nog twee dagen te gaan, op naar dag zes.

One meal a day, Dag 6: Gnocchi in tomatensaus en gegrilde groenten.

Vergelijkbare berichten