One meal a day – Dag 6

One meal a day recept: gnocchi in tomatensaus en gegrilde groentes
Totale tijd 40 minuten

Gnocchi in tomatensaus met gegrilde groentes

Zowel deze gnocchi in tomatensaus als de schaal met gegrilde groentes zijn de meest kleurrijke gerechten van deze serie “One Meal a Day”. Gnocchi is een soort pasta, maar de versie die ik vandaag gebruik, is gemaakt van aardappel. Voor mij was het een ideale vervanger voor klassieke pasta, omdat het vaak gegeten wordt met tomatensaus, en die tomatensaus had ik min of meer al klaarstaan.

De groentes bestonden uit drie klassieke grillgroentes: courgette, paprika en rode ui. Een heerlijke lichtzoete combinatie die, met een ruime hoeveelheid zeezout, extra tot zijn recht komt. Deze groentes bakte ik, net als de kipfilets van dag één en de ovenpatat op dag vier, op dat geweldige rooster. Dankzij dit rooster wordt het product veel mooier rondom gegaard en wordt je product veel krokanter gegaard, een soort airfryer dus, maar dan zonder dat je een airfryer in de weg hebt staan. De oven die ik gebruik is de Ninja Foodi 10-in-1 (Bol.com), en die kan ik iedereen aanraden.

One meal a day recept: gnocchi in tomatensaus en gegrilde groentes

Totale tijd 40 minuten
Gang dinner, Side Dish
Keuken Italiaans
Porties 1
calorieën 1.164 kcal

Benodigdheden

  • mes, snijplank en keukenweegschaal
  • grote bakpan
  • grote kookpan
  • kleine kookpan
  • oven
  • schuimspaan

Ingrediënten
  

Voor wie liever NIET met een keukenweegschaal werkt, geef ik de hoeveelheden per stuk achter elk ingrediënt. Hou er rekening mee dat deze hoeveelheden niet automatisch worden aangepast wanneer je het aantal porties wijzigt.

  • 100 gr gnocchi 1 theekop

Tomatensaus

  • 400 gr tomatenblokjes 1 blik
  • 100 gr tomaat 1 tomaat
  • 300 gr kipgehakt
  • 50 gr ui ½ ui
  • 10 gr knoflook 2 tenen

Gegrilde groentes

  • 200 gr courgettes 1 courgette
  • 100 gr paprika 1 paprika
  • 100 gr uien 1 ui
  • 10 gr olijfolie 1 eetlepel
  • 5 gr knoflook 1 teen

Takje tijm en rozemarijn

Instructies
 

De basis voor deze tomatensaus is tomatensoep met stukjes kip. Maar je kan natuurlijk ook standaard tomatensaus of andere tomatensoep gebruiken. Ga in dat geval door naar stap 3.

  • Bak in de grote kookpan de ui, tomaat en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur in olijfolie. Blus af met het blik tomatenblokjes en voeg de inhoud van het blik aan water toe.
    400 gr tomatenblokjes, 100 gr tomaat, 300 gr kipgehakt, 50 gr ui, 10 gr knoflook
  • Voeg het kipgehakt toe en roer het in stukjes. Laat het geheel minimaal 10 minuten koken en indikken tot een dikke saus.
  • Breng water in de andere kookpan aan de kook. kook de gnocchi ongeveer 3 minuten totdat deze komt bovendrijven. Kook ze dan nog 1 minuut en schep ze in een bakje.
    100 gr gnocchi
  • Snij de courgette, paprika en ui in stukken. Snij de knoflook fijn.
    200 gr courgettes, 100 gr paprika, 100 gr uien, 10 gr olijfolie, 5 gr knoflook
  • Voeg de groentes en knoflook toe aan de mengbak. Meng ze met olijfolie, tijm, rozemarijn, peper en grof zeezout. Bak de groentes 15 minuten op 200 ℃.
  • Giet de tomatensaus in een schaal en verdeel de gnocchi eroverheen. Maak af met wat verse peterselie en verdeel de groentes netjes over een groot bord.

Video

Voedingswaarde

Calories: 1.164kcalCarbohydrates: 133gProtein: 80gFat: 50gSaturated Fat: 11gPolyunsaturated Fat: 14gMonounsaturated Fat: 20gTrans Fat: 0.2gCholesterol: 258mgSodium: 639mgPotassium: 5.819mgFiber: 48gSugar: 35gVitamin A: 53.823IUVitamin C: 120mgCalcium: 409mgIron: 30mg
Trefwoord One Meal a Day
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Die geweldige groentemix van courgette, paprika en rode ui heeft niet veel nodig om zo lekker te smaken. Alleen een teentje knoflook, een scheutje olijfolie en peper en zout is meer dan genoeg. En zo verliep ook de zesde dag heel goed. Zo langzaam als de eerste drie dagen voor mijn gevoel voorbij kropen, zo snel vlogen de laatste dagen voorbij.

Tip: bouw je calorieën langzaam af

Bouw je calorieën langzaam af. Ben je gewend 3000 calorieën per dag te eten? Ga dan niet van de ene op de andere dag 1200 calorieën eten. Ik at op tot 1 januari 3500 calorieën, bouwde langzaam af, en zat op 1 juni op 1500 calorieën. Tijdens OMAD op 1200 en vanaf 1 juli ga ik ze langzaam met 250 calorieën per twee weken opbouwen (bulken).

One meal a day, dag 7: kabeljauwfilet met pasta, tagésalade en kwark met havermout.

Vergelijkbare berichten