OMAD dag 7: Kabeljauwfilet met pennepasta en taugé-salade
One meal a day recept: kabeljauw met penne pasta, taugésalade en kwark met havermeelOp deze laatste dag koos ik voor kabeljauwfilet, gecombineerd met overgebleven ingrediënten van de afgelopen dagen, want voedsel verspillen vind ik zonde. Ik maakte een frisse taugé-salade met een dressing van gezonde mayonaise, olijfolie en oestersaus. De kabeljauw bestreek ik met truffeltapenade voor extra smaak, en als koolhydraatbron gebruikte ik een twee-kleuren pennepasta. Om toch aan mijn dagelijkse 1200 calorieën te komen, voegde ik nog een kleine portie kwark met havermout toe. En het is me gelukt! Zeven dagen lang heb ik slechts één maaltijd per dag gegeten.
One meal a day recept: kabeljauw met penne pasta, taugésalade en kwark met havermeel
Benodigdheden
- mes, snijplank en keukenweegschaal
- oven
Ingrediënten
Voor wie liever NIET met een keukenweegschaal werkt, geef ik de hoeveelheden per stuk achter elk ingrediënt. Hou er rekening mee dat deze hoeveelheden niet automatisch worden aangepast wanneer je het aantal porties wijzigt.
Kabeljauw + pasta
- 250 gr kabeljauwfilet 2 fileetjes
- 40 gr truffeltapenade 2 eetlepels
- 75 gr penne pasta 1 theekop
Gemengde salade
- 300 gr romainesla ½ krop
- 75 gr geraspte rode biet 1 rode biet
- 75 gr taugé 1 theekop
- 75 gr tomaat 1 kleine tomaat
- 15 gr olijvonaise 1 eetlepel
- 10 gr oestersaus 2 theelepels
Kwark havermout
- 150 gr magere kwark 5 eetlepels
- 100 gr blauwe bessen ½ theekop
- 75 gr havermeel 3 eetlepel
- 10 gr cacao 2 theelepels
- 10 gr brandnetelzaad 2 theelepels
Stevia
Instructies
- Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Voeg een beetje extra vierge olijfolie toe om de pasta niet aan elkaar te laten kleven.75 gr penne pasta
- Leg de kabeljauwfiletjes op het bakpapier. Voeg een beetje peper en zeezout toe en besmeer ze daarna met truffeltapenade. Bak de filets 20 minuten op 140 ℃.250 gr kabeljauwfilet, 40 gr truffeltapenade
- Meng de olijvonaise en oestersaus met elkaar. Meng alle ingrediënten van de salade en dresseer de dressing eroverheen.300 gr romainesla, 75 gr geraspte rode biet, 75 gr taugé, 15 gr olijvonaise, 10 gr oestersaus, 75 gr tomaat
- Voeg alle ingrediënten van het kwark met havermeel dessert samen, even schudden en klaar. Doe het eventueel in een mooi glas met takje mint, aardbeitje en wat eiwitpoeder als garnering.150 gr magere kwark, 100 gr blauwe bessen, 75 gr havermeel, 10 gr cacao, 10 gr brandnetelzaad
Video
Voedingswaarde
De voordelen van één maaltijd per dag: mijn conclusie na 7 dagen OMAD
Ik ben ontzettend blij dat ik deze challenge met succes heb afgerond. Mijn vetpercentage was duidelijk gedaald en mijn buikspieren waren beter zichtbaar geworden. Daarnaast voelde ik me fitter en had ik waardevolle inzichten opgedaan. Eén van de belangrijkste lessen was dat je prima kunt afvallen zonder veel spiermassa te verliezen, zolang je maar minder eet. Voorheen vroeg ik me vaak af waarom ik niet meer afviel, maar het antwoord bleek simpel: ik at teveel. Als je merkt dat je niet meer afvalt, is het een effectieve oplossing om minder te eten en bijvoorbeeld één maaltijd per dag te nemen.
Waarom één maaltijd per dag werkt: de voordelen van OMAD
Het eten van één maaltijd per dag heeft vele voordelen. Het is niet alleen een effectieve manier om vet te verbranden en af te vallen, maar het helpt ook het lichaam zichzelf te herstellen en beschadigde cellen op te ruimen. Na verloop van tijd voel je je energiek en helder, en je bespaart bovendien veel tijd én geld. Er zijn zelfs studies die suggereren dat deze manier van eten je gezondheid kan verbeteren en je levensduur kan verlengen.