One meal a day – Dag 7

One meal a day recept: kabeljauw met penne pasta, taugésalade en kwark met havermeel
Totale tijd 40 minuten

Kabeljauwfilet met pasta en een taugésalade

Het is me gelukt: zeven dagen lang at ik één maaltijd per dag! Vandaag kocht ik kabeljauwfilet en gebruikte ik de overige ingrediënten van de afgelopen dagen, want weggooien vond ik zonde. Ik maakte een taugésalade met een dressing van gezonde mayonaise (olijvonaise) en oestersaus. De kabeljauw bestreek ik met truffeltapenade, en als koolhydraatbron gebruikte ik weer een tweekleuren penne-pasta. Maar daarmee kwam ik niet aan mijn dagelijkse 1200 calorieën, dus maakte ik nog een kleine portie kwark met havermout.

One meal a day recept: kabeljauw met penne pasta, taugésalade en kwark met havermeel

Totale tijd 40 minuten
Gang Dessert, Hoofdgerecht, Salade
Keuken Chinees, Frans, Italiaans, Wereld keuken
Porties 1
calorieën 1168 kcal

Benodigdheden

  • mes, snijplank en keukenweegschaal
  • oven

Ingrediënten
  

Voor wie liever NIET met een keukenweegschaal werkt, geef ik de hoeveelheden per stuk achter elk ingrediënt. Hou er rekening mee dat deze hoeveelheden niet automatisch worden aangepast wanneer je het aantal porties wijzigt.

Kabeljauw + pasta

  • 250 gr kabeljauwfilet 2 fileetjes
  • 40 gr truffeltapenade 2 eetlepels
  • 75 gr penne pasta 1 theekop

Gemengde salade

  • 300 gr romainesla ½ krop
  • 75 gr geraspte rode biet 1 rode biet
  • 75 gr taugé 1 theekop
  • 75 gr tomaat 1 kleine tomaat
  • 15 gr olijvonaise 1 eetlepel
  • 10 gr oestersaus 2 theelepels

Kwark havermout

  • 150 gr magere kwark 5 eetlepels
  • 100 gr blauwe bessen ½ theekop
  • 75 gr havermeel 3 eetlepel
  • 10 gr cacao 2 theelepels
  • 10 gr brandnetelzaad 2 theelepels

Stevia

Instructies
 

  • Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Voeg een beetje extra vierge olijfolie toe om de pasta niet aan elkaar te laten kleven.
    75 gr penne pasta
  • Leg de kabeljauwfiletjes op het bakpapier. Voeg een beetje peper en zeezout toe en besmeer ze daarna met truffeltapenade. Bak de filets 20 minuten op 140 ℃.
    250 gr kabeljauwfilet, 40 gr truffeltapenade
  • Meng de olijvonaise en oestersaus met elkaar. Meng alle ingrediënten van de salade en dresseer de dressing eroverheen.
    300 gr romainesla, 75 gr geraspte rode biet, 75 gr taugé, 15 gr olijvonaise, 10 gr oestersaus, 75 gr tomaat
  • Voeg alle ingrediënten van het kwark met havermeel dessert samen, even schudden en klaar. Doe het eventueel in een mooi glas met takje mint, aardbeitje en wat eiwitpoeder als garnering.
    150 gr magere kwark, 100 gr blauwe bessen, 75 gr havermeel, 10 gr cacao, 10 gr brandnetelzaad

Video

Voedingswaarde

Calories: 1168kcalCarbohydrates: 159gProtein: 95gFat: 22gSaturated Fat: 4gPolyunsaturated Fat: 10gMonounsaturated Fat: 5gTrans Fat: 0.03gCholesterol: 114mgSodium: 809mgPotassium: 2782mgFiber: 21gSugar: 29gVitamin A: 4438IUVitamin C: 106mgCalcium: 234mgIron: 10mg
Trefwoord One Meal a Day
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Ik was blij dat ik deze challenge met succes kon eindigen. Mijn vetpercentage was gedaald en mijn buikspieren waren beter zichtbaar geworden. Ik voelde me goed en ik was heel veel wijzer geworden. Ik wist nu voorgoed dat je heus wel flink kon afvallen zonder veel spiermassa te verliezen. Ik vroeg me hiervoor altijd af waarom ik niet meer afviel, maar het antwoord was zo logisch: omdat ik teveel at! Dus val je niet meer af dan dat je deed, ga nóg minder eten. Eet één maaltijd per dag.

Hier nog even de voornaamste voordelen van het eten van één maaltijd per dag:

  • Het is gezond en je zou er zelfs langer door leven.
  • Het is een ideale methode om vet te verbranden, dan wel om af te vallen.
  • Het helpt het lichaam te herstellen en kapotte cellen op te ruimen.
  • Na verloop van tijd voel je je lekker.
  • Het bespaart veel tijd en ook veel geld.

Hoe nu verder?

Het is altijd goed om vooruit te kijken en een plan te hebben. Ik besloot om het eens per dag eten vol te houden, maar dit is niet helemaal gelukt. Wel lukte het me om rond de 1200 calorieën te blijven eten, maar dan in twee delen. Vaak de helft rond twaalf uur, na het sporten en de andere helft om vijf. Dit ging me echter wel heel goed af. Momenteel heb ik een plan klaar liggen om spiermassa aan te maken vanaf 1 juli en in drie maanden tij zes kilo aan te komen. Dit ga ik doen in combinatie met intermittend fasting. Ik zal mijn maaltijden dan eten tussen twaalf en acht. Dit is de eerste keer dat ik dat doe in de periode dat ik gewicht zal aankomen, maar ik ben nu in de overtuiging dat deze manier van leven veel gezonder is dan heel de dag door eten. Ook hierover zal ik blogs en vlogs maken om zoveel mogelijk mensen te inspireren met hun gezondheid bezig te zijn.

One meal a day, dag 1: kip met rijst en broccoli.

Vergelijkbare berichten