Oosterse kippendijen met zilvervliesrijst en broccoli

Recept: Oosterse kippendij met zilvervliesrijst en broccoli
Totale tijd 44 minuten

Rijst met kip is een echte klassieker in de fitnesswereld, en wij geven er onze eigen draai aan met een Oosterse twist. Deze heerlijke Oosterse kippendijen met zilvervliesrijst en broccoli zijn niet alleen een feestje voor je smaakpapillen, maar ook een ideale prepmeal voor de hele week. Denk aan sappige kippendijen gemarineerd in sojasaus, honing, en gember, gecombineerd met knapperige broccoli en een subtiele kick van rode peper. Het resultaat? Een gezond en smaakvol gerecht, waar je na het maken ervan, zeven keer van kunt genieten.

Recept: Oosterse kippendij met zilvervliesrijst en broccoli

Totale tijd 44 minuten
Bende dinner
Keuken Aziatisch
Porties 7
Calorieën 647 kcal

Benodigdheden

  • 1 mes, snijplank en keukenweegschaal
  • 1 grote kookpan
  • 1 kleine kookpan
  • 1 grote bakpan
  • 1 vergiet

Ingrediënten
  

  • 800 gr kippendijen
  • 1500 gr broccoli
  • 500 gr zilvervliesrijst
  • 300 gr doperwten
  • 100 gr sojasaus 7 eetlepels
  • 40 gr biologische honing 2 eetlepels
  • 40 gr rode peper 1 rode peper
  • 15 gr citroensap ½ citroen
  • 5 gr knoflook 1 teen
  • 5 gr gember

Instructies
 

  • Doe de kippendijen in een bak of gebruik de verpakking als deze stevig is. Snij de knoflook, gember en peper in stukjes. Voeg ze samen met de soja, honing en citroen toe aan de kippendijen en meng het geheel goed. Laat het vlees minimaal 15 minuten marineren, maar 24 uur geeft het beste resultaat.
    800 gr kippendijen, 100 gr sojasaus, 40 gr biologische honing, 40 gr rode peper, 15 gr citroensap, 5 gr knoflook, 5 gr gember
  • Breng beide pannen met water op hoog vuur aan de kook. Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven in de kleine pan. Giet de rijst af en spoel het koud in het vergiet. Roer de doperwten door de rijst.
    500 gr zilvervliesrijst, 300 gr doperwten
  • Snij de broccoli af bij de stam en snij er mooie roosjes van. Blancheer ze in de grote pan voor 3 minuten en spoel ze koud.
    1500 gr broccoli
  • Bak de kippendijen op laag tot middelhoog vuur. Draai ze regelmatig om en in 25 minuten zijn ze klaar. Vul de bakjes met rijst en broccoli, snij de dijen in repen en leg ze erbovenop. Schenk als laatste het braadvocht over het vlees.
  • Deze 7 daagse mealprep is zeker 5 dagen houdbaar in de koelkast en ideaal om in de vriezer te bewaren.

Eventueel afgarneren met atjar en gefrituurde uitjes.

    Video

    Voedingswaarde

    Calorieën: 647kcalKoolhydraten: 82gEiwit: 34gDierenarts: 22gVerzadigd dierenarts: 6gMeervoudig onverzadigd dierenarts: 5gEnkelvoudig onverzadigd dierenarts: 9gTransvet: 0.1gCholesterol: 112mgNatrium: 963mgKalium: 1267mgVatting: 11gSuiker: 11gVitamine A: 1807IUVitamine C: 218mgCalcium: 150mgIJzer: 5mg
    Trefwoord 7 days prep
    Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

    Broccoli met rijst, een simpel recept

    Ben je op zoek naar een simpel en gezond recept met broccoli en rijst? Dit gerecht is perfect voor jou! Onze Oosterse kippendijen met zilvervliesrijst en broccoli zijn eenvoudig te maken en zitten boordevol smaak. Of je nu snel een voedzame maaltijd op tafel wilt zetten of zoekt naar een ideale meal prep, dit recept biedt het allemaal. Met ingrediënten zoals malse kippendijen, knapperige broccoli en voedzame zilvervliesrijst maak je in een handomdraai een gerecht dat niet alleen lekker is, maar ook perfect past in een gezonde levensstijl.

    Hier is meer zilvervliesrijst mealprep, maar dan met gebakken zalm en asperges.

    Vergelijkbare berichten