Overnight oats – choco dadel blue berry
Recept: overnight oats choco dadel blauwe bessenDeze overnight oats zijn een ideaal ontbijt. Want die oats zijn natuurlijk van havermout, bevatten langzame koolhydraten en hebben een hoger eiwitgehalte dan andere graansoorten. Je kunt overnight oats eindeloos variëren, maar vandaag maken we ‘m van chocola en amandel, met het zoet uit dadels en blauwe bessen.
Dat havermout om tal van redenen mijn favoriete graansoort is, dat staat vast. Ik tel vijf grote voordelen en dat zal ik uitleggen.
Recept: overnight oats choco dadel blauwe bessen
Benodigdheden
- 1 mes, snijplank en keukenweegschaal
- 1 mengbak
- 3 glazen minimaal 300 ml.
Ingrediënten
- 200 gr biologische havermout
- 300 ml havermelk of melk
- 30 gr cacao 1 eetlepel
- 30 gr amandelmeel 1 eetlepel
- 75 gr dadels 4 dadels
Topping
- 200 gr blauwe bessen (diepvries)
- 10 gr witte chocola
Instructies
- Haal de pit uit de dadels en snij de dadels in kleine stukken.75 gr dadels
- Doe de havermout, cacao, amandelmeel en dadels bij elkaar in de mengkom. Roer het door elkaar en voeg de havermelk toe. Roer het nogmaals goed door en druk het een beetje plat met de lepel.200 gr biologische havermout, 300 ml havermelk, 30 gr amandelmeel, 30 gr cacao
- Vul de glazen met de oats. Verdeel de bessen eroverheen en druk er met de lepel op.200 gr blauwe bessen
- Hak krullen van de witte chocola en garneer deze over de bessen. Dek de glazen af en zet ze in de koelkast voor minimaal 8 uur.10 gr witte chocola
- De overnight oats zijn minimaal 3 dagen houdbaar in de koelkast. Daarna verliezen ze hun structuur en smaak.
Video
Voedingswaarde
Calories: 503kcalCarbohydrates: 93gProtein: 18gFat: 13gSaturated Fat: 3gPolyunsaturated Fat: 2gMonounsaturated Fat: 2gCholesterol: 1mgSodium: 57mgPotassium: 670mgFiber: 15gSugar: 34gVitamin A: 282IUVitamin C: 6mgCalcium: 241mgIron: 6mg
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Wat zijn de voordelen van havermout?
- Het heeft een lagere glycemische index dan veel andere granen, wat betekent dat het langzamer wordt verteerd en de bloedsuikerspiegel stabiel houdt, waardoor het een goede keuze is voor mensen met diabetes of voor wie gewicht wil verliezen
- ook meer eiwitten dan de meeste andere granen, wat kan helpen bij het bevorderen van spierherstel en het behouden van een verzadigd gevoel na het eten.
- Het is een veelzijdig ingrediënt dat gemakkelijk kan worden toegevoegd aan verschillende gerechten, van ontbijt tot bakrecepten en hartige gerechten.
- Bovendien is havermout van nature glutenvrij, hoewel kruisbesmetting tijdens de verwerking een rol kan spelen, dus het is belangrijk om naar het etiket te kijken als je een strikt glutenvrij dieet volgt.