Pittige tonijnwraps – mealprep
Recept: tonijnwraps met pikante sausDeze tonijnwraps vallen in de categorie super easy. Ze zijn in 5 minuten gemaakt en hoeven daarna alleen nog krokant gebakken te worden in de oven. Vries ze daarna in en eet ze wanneer jou dat uitkomt. Zo eet je altijd lekker en gezond.
Ondanks dat tonijn een heerlijke en gezonde vissoort is, wordt toch aangeraden om er niet teveel van te eten. Dit vanwege het hoge kwikgehalte dat in tonijn zit. De hoeveelheid in dit recept is het maximum voor een week. Wil je weten hoe dit precies zit? Ik leg het uit.
Recept: tonijnwraps met pikante saus
Benodigdheden
- 1 mes, snijplank en keukenweegschaal
- 1 staafmixer + beker of blender
- 1 oven
- 1 ovenplateau + bakpapier
Ingrediënten
Kies voor cottage cheese en geraspte kaas met het laagste vetgehalte.
- 280 gr wraps 7 wraps van 40 gram
- 525 gr tonijn 4 blikjes
- 105 gr 30+ kaas
Pikante saus
- 200 gr cottage cheese 1 bakje
- 20 gr biologische honing 1 eetlepel
- 15 gr sambal oelek 3 theelepels
Instructies
- Doe de cottage cheese, honing en sambal bij elkaar en mix het tot een glad geheel.200 gr cottage cheese, 20 gr biologische honing, 15 gr sambal oelek
- Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Doe ze in een bak en hak het vlees een beetje los. Leg de wraps uit over de werkbank en verdeel de saus, tonijn en kaas erover.280 gr wraps, 525 gr tonijn, 105 gr 30+ kaas
- Rol de wraps dicht. Leg ze netjes op het plateau en bak ze 12 minuten af op 180 ℃.
De wraps zijn minimaal 2 dagen houdbaar in een afgesloten bak in de koelkast en heel goed geschikt om in te vriezen.
Video
Voedingswaarde
Waarom zit er zoveel kwik in tonijn?
Kwik komt voor in oceanen en wordt door menselijke activiteiten in water geloosd, waar het wordt omgezet in methylkwik. Tonijn neemt methylkwik op door het eten van andere vissoorten, waardoor het zich ophoopt in hun lichaam vanwege hun positie aan de top van de voedselketen. Mensen die tonijn consumeren, lopen het risico op blootstelling aan schadelijke niveaus van methylkwik, vooral zwangere vrouwen, foetussen en jonge kinderen. Langdurige blootstelling kan neurologische problemen veroorzaken. Het wordt daarom aanbevolen om de consumptie van tonijn te beperken en af te wisselen met vissoorten met lagere methylkwikniveaus om gezondheidsrisico’s te verminderen.