Protein pancakes met spinazie en havermeel

Recept: protein pancakes met spinazie en wei-eiwit
Totale tijd 10 minuten

Deze pannenkoeken bak ik altijd samen met mijn kinderen, omdat ze perfect zijn voor zowel sportieve gezondheidsfreaks zoals ik als voor de kleintjes. Dit recept bevat geen geraffineerde suiker en is gemaakt met langzame koolhydraten uit havermeel. Spinazie, rijk aan ijzer, geeft de pannenkoeken niet alleen een voedingsboost maar ook een opvallende gifgroene kleur. In slechts 10 minuten staan deze voedzame pannenkoeken op tafel, klaar om belegd te worden met allerlei gezonde superfoods.

Je kunt deze heerlijke pannenkoeken natuurlijk in een gewone pan bakken, maar waarom zou je niet een stapje verder gaan? Het gebruik van een lange bakplaat maakt het niet alleen leuker, maar ook veel praktischer. Met zo’n bakplaat bak je meerdere pancakes tegelijk, wat ideaal is als je voor een groter gezelschap kookt of gewoon tijd wilt besparen. Het beste? Ze zijn verrassend betaalbaar en worden eenvoudig thuis bezorgd. Kijk bijvoorbeeld eens op bol.com voor een ruime keuze aan bakplaten om zelf aan de slag te gaan!

Recept: protein pancakes met spinazie en wei-eiwit

Totale tijd 10 minuten
Bende Basic Recipes, Breakfast, Dessert, Lunch
Keuken Amerikaans
Porties 7
Calorieën 86 kcal

Benodigdheden

  • mes, snijplank en keukenweegschaal
  • blender
  • bakpan
  • spatel
  • soeplepel

Ingrediënten
  

Voor wie liever NIET met een keukenweegschaal werkt, geef ik de hoeveelheden per stuk achter elk ingrediënt. Houd er rekening mee dat deze hoeveelheden niet automatisch worden aangepast wanneer je het aantal porties wijzigt.

  • 100 gr havermeel of volkoren bloem
  • 200 gr magere melk
  • 50 gr gewassen spinazie 1 handje
  • 30 gr eiwitpoeder 1 scoop
  • 15 gr citroensap 1 eetlepel
  • 5 gr bakingsoda 1 theelepel

En vergeet de ingrediënten niet om de pancakes mee te beleggen. Mijn favoriete toppings zijn: roodfruit, diepvriesfruit, dadels, skyr, cacaonibs, brandnetelzaad, hennepzaad, eiwitpoeder, agave siroop en honing.

Instructies
 

  • Doe alle ingrdiënten bij elkaar in de blender. Blend het geheel tot een glad beslag.
  • Zet de pan (of bakplaat) op laag tot middelhoog vuur. Bak de pancakes mooi goudbruin.
  • Beleg de pannenkoeken.

Ik probeer ongezonde ingrediënten altijd te vervangen voor gezondere. Bijvoorbeeld wei poeder ipv poedersuiker en agavesiroop en biologische honing ipv appelstroop.

    Video

    Voedingswaarde

    Calorieën: 86kcalKoolhydraten: 12gEiwit: 7gDierenarts: 2gVerzadigd dierenarts: 1gMeervoudig onverzadigd dierenarts: 0.4gEnkelvoudig onverzadigd dierenarts: 0.4gTransvet: 0.02gCholesterol: 9mgNatrium: 222mgKalium: 145mgVatting: 2gSuiker: 2gVitamine A: 710IUVitamine C: 3mgCalcium: 63mgIJzer: 1mg
    Trefwoord 3 days prep
    Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

    Kunnen kinderen eiwitpoeder eten?

    Wei-eiwitpoeder kan veilig worden geconsumeerd door kinderen, maar er zijn een paar belangrijke overwegingen. Wei-eiwit is een hoogwaardige eiwitbron en kan een nuttige aanvulling zijn voor kinderen, vooral voor degenen die moeite hebben om voldoende eiwitten uit hun dagelijkse voeding te halen.

    Het gebruik van wei-eiwitpoeder moet echter zorgvuldig worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat kinderen niet te veel eiwitten binnenkrijgen, wat hun nieren kan belasten. Ook is het belangrijk om te kiezen voor eiwitpoeders zonder toegevoegde suikers en kunstmatige zoetstoffen, omdat deze ongezond kunnen zijn. Maar gooi je zo nu en dan een schep whey protein in plaats van een schep poedersuiker over de pannenkoeken, dan is daar helemaal niks mis mee.

    Overnight oats met citroen en witte chocolade.

    Vergelijkbare berichten