Quinoasalade met gepocheerd ei en dadels

Recept: Quinoasalade met gepocheerd ei en dadels
Totale tijd 30 minuten

Het mooiste aan deze superfoodsalade is de smaakbalans. Zout en zoet zijn immers mooie tegenhangers. Eieren, magere kwark en hennepzaden zitten boordevol eiwitten. Net als quinoa, maar wil je weten wat daar de gezondheidseffecten van zijn? Ik leg het uit.

Recept: Quinoasalade met gepocheerd ei en dadels

Totale tijd 30 minuten
Gang Lunch
Keuken Fusion
Porties 3
calorieën 683 kcal

Benodigdheden

  • 1 mes, snijplank en keukenweegschaal
  • 1 middelgrote kookpan 5 liter
  • 1 grote bakpan
  • 1 bolzeef
  • 1 spatel

Ingrediënten
  

  • 225 gr quinoa 1 volle kop
  • 225 gr little gem sla 1 grote little gem
  • 225 gr cherrytomaatjes 22 cherrytomaatjes
  • 6 st eieren
  • 175 gr dadels 9 dadels
  • 80 gr olijven 21 olijven
  • 80 gr hennepzaad 6 eetlepels

Kerriecreme/dressing

  • 80 gr magere kwark of skyr
  • 2 gr kerrie 2 theelepels
  • 2 gr knoflookpoeder 2 theelepels

De kerriedressing in deze salade is meer een soort creme, maar dat maakt hem ideaal om van te voren toe te voegen zonder dat je salade er verzopen uitkomt 🙂

Instructies
 

  • Breng de kookpan met ruim water aan de kook en vul de bakpan met 5 centimeter water en breng deze tegen het kookpunt aan (90 ℃). Zodra het water kookt in de kookpan, voeg de quinoa toe. Kook dit zoals op de verpakking staat aangegeven, en spoel koud.
  • Breek de schalen van de eieren een-voor-een zodat de dooier niet kapot gaat en laat ze 5 minuten garen op 90 ℃. Spoel ze koud in een bakje water (eventueel in de gootsteen)
  • Snij de sla in stukken en de tomaatjes door de helft. Snij de dadels door de helft en haal de pit eruit. Snij de dadels daarna in stukjes. Voeg de kwark toe aan een bakje en roer de kerrie en de knoflook erdoorheen. Voeg evt. zout toe.
  • Stapel als volgt: salade, quinoa, alfalfa, hennepzaad, dadels – olijven – tomaatjes, met daarbovenop 2 gepocheerde eitjes en wat kerriecreme in de hoeken.
  • Deze salade is 3 dagen houdbaar in de koeling. Wil je 'm mooi opmaken, leg dan de sla met de quinoa voorzichtig op een bord, eitje erop en garneer af met alfalfa en kerriecreme.

Video

Voedingswaarde

Calories: 683kcalCarbohydrates: 102gProtein: 27gFat: 21gSaturated Fat: 2gPolyunsaturated Fat: 13gMonounsaturated Fat: 6gCholesterol: 7mgSodium: 465mgPotassium: 1209mgFiber: 13gSugar: 43gVitamin A: 7257IUVitamin C: 20mgCalcium: 161mgIron: 9mg
Trefwoord 3 days prep
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Wat is quinoa?

Quinoa is een graansoort dat al eeuwenlang wordt verbouwd in de Andes-regio in Zuid Amerika. Het heeft een tal van gezondheidsvoordelen:

  • Het verlaagd het risico op hartziekten.
  • Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen.
  • Het is glutenvrij, wat ideaal is voor mensen die allergisch zijn voor gluten.
  • Het bestaat uit langzame koolhydraten.
  • Het bezit alle negen aminozuren, waardoor het ideaal is voor veganisten, vegetariërs en sporters.
Hier is nog meer salade-inspiratie: de salade Niçoise mealprep. Een klassieker uit de Franse keuken met bliktonijn, groene boontjes, croutons en weer gekookte eitjes.

Vergelijkbare berichten