Remouladesaus van magere kwark
Recept: remouladesausDeze remouladesaus is lager in vetten dan gewone remouladesaus. Dat komt omdat we de mayonaise basis voor het grootste gedeelte vervangen voor magere kwark. Zo haal je de meeste ongezonde vetten eruit en die vervang je voor eiwitten. Als je het kleine beetje mayo dan ook nog zelf maakt, heb je een remouladesaus waar je honderd mee wordt.

Recept: remouladesaus
Benodigdheden
- 1 mes, snijplank en keukenweegschaal
- 1 mengbak prepbakje
- 1 kleine (weck)pot
Ingrediënten
- 80 gr magere kwark Griekse yoghurt of skyr
- 40 gr light mayonaise of andere gezonde mayonaise
- 50 gr ui ½ ui
- 50 gr augurk 1 augurk
- 20 gr kappertjes 1 eetlepel
- 5 gr verse peterselie plukje
- 10 gr citroensap sap uit een ½ citroen
- 3 gr knoflookpoeder of 1 teentje fijngesneden
Eventueel grove peper uit de molen en zeezout
Instructies
- Hak of snij de augurk, ui en peterselie in kleine stukjes en weeg ze af op de weegschaal. Pers de citroen uit en voeg alle andere ingrediënten ook toe.
- Meng het geheel tot een mooie remouladesaus.
- Bewaar de remouladesaus in een goed af te sluiten pot, Je kunt deze minimaal 3 dagen bewaren in de koelkast.
Voedingswaarde
Calorieën: 27kcalKoolhydraten: 2gEiwit: 2gDierenarts: 1gVerzadigd dierenarts: 0.2gMeervoudig onverzadigd dierenarts: 1gEnkelvoudig onverzadigd dierenarts: 0.3gTransvet: 0.003gCholesterol: 1mgNatrium: 185mgKalium: 28mgVatting: 0.3gSuiker: 1gVitamine A: 79IUVitamine C: 2mgCalcium: 7mgIJzer: 0.2mg
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

De samenstelling van een remouladesaus kan variëren. Vaak wordt deze saus gegeten bij vis, maar op een broodje hamburger zou hij niet mistaan. Als je light mayonaise gebruikt is deze remouladesaus een waar lichtgewicht. Maar maak je zelf gezonde mayonaise, dan maak je mayonaise met extra vierge olijfolie. Dat geeft onze remouladesaus meer smaak en een grote hoeveelheid antioxidanten.
