Mix je eigen fruitsalade met eiwitboost – Top 3 before bed recepten.
Recept: fruitsalade met eiwitboost. De roodfruit variëteit met skyr-vanille en walnoten.Veel desserts bevatten geraffineerde suikers en veel vet. Dat zal je spieren slap doen laten aanvoelen. Daarnaast is het gewoon niet gezond. Maar deze fruitsalades met eiwitboost zijn dat wel! Je kunt ze op duizend manieren variëren, de ene nog lekkerder dan de ander. Fruit, kwark en noten, dat is de basis. Telkens in een ander jasje gestoken. Bekijk hieronder drie van mijn favoriete recepten.
Recept: fruitsalade met eiwitboost. De roodfruit variëteit met skyr-vanille en walnoten.
Benodigdheden
- 1 mes, snijplank en keukenweegschaal
- 1 prepbakje goed afsluitbaar!
Ingrediënten
- 250 gr aardbeien
- 150 gr blauwe bessen
- 50 gr frambozen
- 45 gr gedroogde dadels (liever niet gesuikerd) 2 stuks
- 20 gr walnoten
- 10 gr cacaokernen (cacaonibs)
- 120 gr skyr met vanillesmaak
- 5 druppels stevia of honing
Tip: Wil je aankomen? Neem dan een mooie kwaliteit pure honing. Dat zijn 60 calorieën per eetlepel.
Voor een leuke afgarnering een blaadje mint
Instructies
- Spoel de aardbeien, de bessen en de frambozen af onder de kraan. Snijd de dadels door de helft en haal de pit eruit. Snijd de dadels daarna in kleine stukjes. Halveer daarna de aardbeien. Zelf laat ik het kroontje er altijd aan. Daar zit erg veel vitamine in en de smaak is niet storend. Tot slot hak je de noten grof.250 gr aardbeien, 150 gr blauwe bessen, 50 gr frambozen, 45 gr gedroogde dadels (liever niet gesuikerd), 20 gr walnoten, 10 gr cacaokernen (cacaonibs), 120 gr skyr met vanillesmaak, 5 druppels stevia
- Doe alle ingrediënten, inclusief de skyr en de cacaonibs, bij elkaar in een afsluitbaar bakje. Deksel erop en schudden maar. Schud ongeveer 30 seconden of je leven er van afhangt. Open de prepbak en voor een beter ogend plaatje doe je de inhoud in een net schaaltje of sorbetglas. Beetje fijngesneden muntblaadjes er overheen en klaar.
Voedingswaarde
Chocomouse, maar dan gezond
Maar we zijn er nog lang niet. Want deze geshakete fruitsalades kun je eindeloos variëren. Dat is ook de reden waarom het mij nooit verveelt. Als ik wil eet ik het elke dag anders. Het volgende recept is er één met aardbeien. Aardbeien zijn rijk aan vitamine C. Deze vitaminebom bereiden we met volle kwark, aardbeien, banaan, chocola, en pindakaas.
Recept: fruitsalade met eiwitboost. Bulkbomb choco-banaan-aardbei met pinda en honing.
Benodigdheden
- 1 mes en snijplank
- 1 prepbakje goed afsluitbaar!
Ingrediënten
- 1 st banaan
- 200 gr aardbei
- 100 gr volle kwark
- 50 gr pindakaas het liefst 100 %
- 20 gr cacao
- 10 gr honing
- 1 el cacaonibs cacaokernen, ook wel genoemd
- 1 el noten grof gehakt
Instructies
- Was de aardbeien en halveer ze. Snijd de banaan in plakken van een halve centimeter. Voeg alle ingrediënten toe aan een prepbakje. Wil je je meal mooi opmaken, houd dan de cacao nibs, de gehakte noten en een halve aardbei apart. Schud de inhoud van het bakje 30 seconden alle kanten op en span je buikspieren aan. Openmaken en aanvallen!1 st banaan, 200 gr aardbei, 100 gr volle kwark, 50 gr pindakaas, 20 gr cacao, 10 gr honing
- Toch mooi opmaken? Ik ben daar een voorstander van! Dresseer de inhoud in een mooi bakje. Verdeel de cacaokernen en de noten gelijkmatig over de top. Een door de helft gesneden aardbeitje erop, prachtig.1 el cacaonibs, 1 el noten
Voedingswaarde
Even shaken en klaar
Koken was nog nooit zo makkelijk als bij deze fruitmixen. Probeer wel aan te voelen welke ingrediënten bij elkaar passen. Neem bijvoorbeeld de kiwi. Past daar pindakaas bij? Ik heb het nooit geprobeerd, maar ik denk het niet. Als ik aan kiwi denk, denk ik aan een groen stuk fruit met een zure twist. Dan zou ik daar bijvoorbeeld wat ananas bij doen. Voor de kleur is het leuk om ook nog wat rode druiven toe te voegen. Dan sta je voor het zuivelschap in de supermarkt en kies je een lekkere én effectieve kwark, skyr of yoghurt uit. Met smaak is lekker, maar zonder smaak is effectiever. Er zit dan meestal geen suiker en andere rommel in en het eiwitgehalte is vaak twee keer zo hoog. Omdat je gevoel zegt dat het lekker is, grijp je naar een pak kwark met kaneel. Maar nog net op tijd denk je: ‘als ik naturel kwark met kaneelpoeder mix, heb ik hetzelfde effect, maar zonder alle rommel uit de fabriek.’ Eureka! Minder rommel, meer eiwitten. Even shaken en klaar.
Fruitsalade met eiwitboost: de kiwi-ananas met kaneel en gedroogde kersen
Benodigdheden
- 1 mes en snijplank
- 1 prepbakje goed afsluitbaar!
Ingrediënten
- 250 gr ananas
- 150 gr kiwi
- 60 gr rode druiven
- 150 gr magere kwark
- 30 gr gedroogde kersen of elk ander gedroogd fruit
- 15 gr noten
- 4 gr kaneelpoeder
Instructies
- Maak de ananas schoon als hij rijp is. Dit kun je vooral ruiken. Als hij heel zoet ruikt, is hij zeker rijp. Natuurlijk kun je ook voorgesneden ananasblokjes gebruiken. Niet mijn voorkeur, maar je hebt niet altijd een rijpe ananas voorhanden.250 gr ananas
- Snijd de schil van de kiwi's eraf en snijd ze in blokjes. Halveer de druiven en voeg alle ingrediënten toe aan het prepbakje. Deksel erop, schudden en klaar.150 gr kiwi, 60 gr rode druiven, 150 gr magere kwark, 30 gr gedroogde kersen, 4 gr kaneelpoeder
- Voor een leuke opmaak voeg je als laatste de gehakte noten toe. Paar gedroogde kersjes erop, gehalveerd aardbeitje, muntblaadje, net zoals in het restaurant.