Tonijnsalade met gepocheerd ei en ansjoviscroutons

Recept: tonijnsalade met gepocheerd ei en ansjoviscroutons
Totale tijd 25 minuten

Het volgende recept is deze makkelijk te maken komkommer-tonijnsalade. Hoe sterk word je daar wel niet van? Nou, heel sterk kan ik je zeggen. Tonijn bevat essentiële aminozuren die we als krachttrainers nodig hebben. Daarnaast combineren we deze krachtige vis met een ei. Maar geen gewoon ei, een gepocheerd ei. Langzaam gegaard zonder de schaal. Dat is heel erg lekker én origineel. We toppen deze mooie salade af met ziltige ansjoviscroutons. En we maken er drie! Ideaal om mee te nemen naar het werk. Ik zou zeggen: aan de slag.  

Recept: tonijnsalade met gepocheerd ei en ansjoviscroutons

Totale tijd 25 minuten
Bende Salade
Keuken Frans
Porties 3
Calorieën 284 kcal

Benodigdheden

  • 1 mes, snijplank en keukenweegschaal
  • 1 bakpan
  • 1 spatel of schuimspaan
  • 5 prep bakken (goed afsluitbare bakjes)

Ingrediënten
  

  • 400 gr komkommer
  • 15 st (groene) olijven
  • 3 st eieren
  • 150 gr tonijn in blik op waterbasis
  • 1,5 el balsamicoazijn
  • 150 gr cherrytomaatjes
  • 30 gr ansjovis uit een blikje of potje
  • 30 gr olie uit het ansjovisblikje
  • 100 gr (volkoren) brood
  • 1 st limoen

Instructies
 

  • Zet de bakpan met een laag water van ongeveer 5 centimeter op het vuur en breng het tegen de kook aan. Let op: pocheren doe je net onder het kookpunt. Dus 80 – 90 C°. Heeft het water deze temperatuur bereikt, breek de schalen van de eieren voorzichtig en drop ze in het water. Na ongeveer 8 – 10 minuten kunnen de gepocheerde eieren eruit. Gebruik hiervoor een schuimspaan of spatel. Koel ze terug in een bakje koud water.
    3 st eieren
  • Snijd in de tussentijd de komkommer in de lengte door de helft. Snijd de twee helften ook in de lengte door de helft. Ontdoe de komkommer eventueel van de zaadlijsten. Snijd de komkommer in blokjes en verdeel ze over drie prepbakken.
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de inhoud samen met de tomaatjes en de olijven over de drie prepbakken.
    400 gr komkommer, 150 gr tonijn in blik, 150 gr cherrytomaatjes, 15 st (groene) olijven
  • Snijd de ansjovis fijn en het brood in blokjes. Voeg deze samen met de olie bij elkaar en meng het goed. Bak de croutons ten minste 5 minuten op laag vuur totdat ze krokant zijn.
    30 gr ansjovis uit een blikje of potje, 30 gr olie uit het ansjovisblikje, 100 gr (volkoren) brood
  • Bewaar de eieren en de croutons in een aparte prepbak. Zodra je een salade wilt eten (of meenemen) hoef je alleen een eitje, croutons en een halve eetlepel balsamicoazijn aan het bakje toe te voegen. Limoentje erop en klaar.
    1,5 el balsamicoazijn, 1 st limoen

Voedingswaarde

Calorieën: 284kcalKoolhydraten: 23gEiwit: 17gDierenarts: 14gVerzadigd dierenarts: 2gMeervoudig onverzadigd dierenarts: 1gEnkelvoudig onverzadigd dierenarts: 10gTransvet: 0.01gCholesterol: 30mgNatrium: 722mgKalium: 498mgVatting: 3gSuiker: 6gVitamine A: 443IUVitamine C: 15mgCalcium: 104mgIJzer: 3mg
Trefwoord 3 days prep
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Afvallen

Als je echt de laatste randjes vet wilt wegburnen is dit het perfecte recept. Het is dan ook erg voedzaam. In de komkommer zitten vitamines, mineralen, antioxydanten en zelfs aminozuren. Eieren en tonijn bestaan natuurlijk voor het grootste deel uit eiwitten. En de kleine hoeveelheid croutons geven genoeg energie om te verbranden, maar niet teveel om op te slaan als vet.

Ook maakten we deze verukkelijke tuna melt. Dat is geroosterd speltbrood met pesto en gezonde mayo met tonijn en plakken geitenkaas. Even op elkaar stapelen, in de oven schuiven en klaar.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating