Turks brood met gehakt en avocadosaus
Recept: Turks brood met gehakt en avocadosausToen ik mijn trainingsmaatje dit nieuwe recept voorschotelde noemde hij het “gewoon een broodje”. Maar toen had hij hem nog niet geproefd. Toen hij begon te eten kon hij er niet meer mee ophouden. We hadden dan ook zwaar getraind en de kapot gemaakte celstructuren van onze spieren hadden makro’s nodig. Het Turks brood bood uitkomst en verschafte koolhydraten voor supersnel herstel. Mager gehakt en magere kwark als bouwmaterialen. Echt krachtvoer voor krachtpatsers in de bulkfase.
Recept: Turks brood met gehakt en avocadosaus
Benodigdheden
- 1 mes, snijplank en keukenweegschaal
- 1 kleine bakpan om gehakt te rullen
- 1 grote bakpan om grote stukken brood te roosteren
- 1 mengkom
Ingrediënten
- 400 gr Turks brood ½ Turks brood van de bakker
- 400 gr mager runder gehakt
- 250 gr magere kwark
- 250 gr komkommer ½ komkommer
- 100 gr avocado 1 rijpe avocado
- 50 gr zongedroogde tomaten
- 20 gr sambal oelek 1 eetlepel
- 15 gr fijngesneden knoflook 3 tenen
Eventueel wat peterselie of bieslook om af te garneren
Instructies
Bedenk of je het brood enkel belegd wilt hebben of er een dubbel brood van wilt maken. Het beleg tussen twee broden in is wel makkelijker te bewaren en ook de dag erna nog lekker.
- Bak het gehakt samen met de sambal en de helft van de knoflook op laag vuur tot het gaar is.400 gr mager runder gehakt, 20 gr sambal oelek, 15 gr fijngesneden knoflook
- Snijd het Turks brood open. Rooster het in de grote bakpan op laag vuur totdat het aan beide kanten mooi krokant is.400 gr Turks brood
- 1. Snijd de avocado door de helft, haal de pit eruit, lepel het vlees eruit en snijd het in stukken. 2. Snijd de gedroogde tomaten in stukken.3. Doe de kwark in een mengkom. Voeg de andere helft van de knoflook toe, en evt peper en zout. Meng daarna alles door elkaar.250 gr magere kwark, 100 gr avocado, 50 gr zongedroogde tomaten, 15 gr fijngesneden knoflook
- Besmeer de avocadosaus uit over het brood.
- Dan een laag geruld gehakt.
- Snijd de komkommer in plakken. Leg ze over het brood en garneer af met wat fijngesneden peterselie of bieslook.250 gr komkommer
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!