Uiensoep met bier
Recept: uiensoep met bierDoor vaak heldere soepen te eten kun je flink afvallen. Ze bevatten veel water, waardoor je denkt dat je veel eet, maar in werkelijkheid krijg je voor het grootste gedeelte water binnen. Dat geldt ook voor deze mega eenvoudig te bereiden uiensoep met maar vijf ingrediënten. De basis bestaat voor drie delen uit water, en voor één deel uit bier. En dat blik bier is wat deze soep zo waanzinnig lekker maakt. Aan bier zit immers heel veel smaak!

Recept: uiensoep met bier
Benodigdheden
- 1 mes, snijplank en keukenweegschaal
- 1 grote kookpan
- 1 soeplepel
- prepbakken (enkel recept 3 liter)
Ingrediënten
Deze ingrediëntenlijst is voor 3 liter uiensoep.
- 1,5 kg uien evt voorgesneden
- 1,5 ltr kippenbouillon evt blokjes en water
- 0,5 ltr bier goedkoopste pils
- 20 gr knoflook fijngesneden of knoflookpasta
- 5 gr verse tijm paar takjes of 2 eetlepels gedroogd
- 2 el milde olijfolie
Instructies
- Snijd de uien in halve ringen.1,5 kg uien
- Voeg de olie toe en bak de uien 20 – 30 minuten op laag vuur. Voeg ook de knoflook en de tijm met tak en al eraantoe. Roer regelmatig.20 gr knoflook, 5 gr verse tijm, 2 el milde olijfolie
- Na 20 – 30 minuten zijn de uien zacht en gekarameliseerd. Blus de uien af met het bier. Voeg daaroverheen de kippenbouillon toe. Breng het geheel aan de kook.0,5 ltr bier, 1,5 ltr kippenbouillon
- Laat de soep nog 5 minuten zachtjes doorkoken zodat de alcohol in elk geval verdampt.
- Verdeel de soep over prepbakken. Deze uiensoep is minstens vier dagen houdbaar in de koelkast en uitstekend geschikt om in te vriezen.
Voedingswaarde
Calorieën: 93kcalKoolhydraten: 21gEiwit: 3gDierenarts: 1gVerzadigd dierenarts: 0.1gMeervoudig onverzadigd dierenarts: 0.1gEnkelvoudig onverzadigd dierenarts: 0.2gNatrium: 26mgKalium: 329mgVatting: 4gSuiker: 9gVitamine A: 38IUVitamine C: 18mgCalcium: 58mgIJzer: 1mg
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
