Wraps met Oosterse kip en pikante kaassaus

Recept: wraps met Oosterse kip
Totale tijd 30 minuten

Een wrap is het ideale eten om mee te nemen als je de deur uit gaat. De inhoud zit eigenlijk verpakt in het gerechts eigen koolhydraten. Natuurlijk kun jij zelf bepalen of je wilt dat die koolhydraten langzaam of snel zijn. Deze wraps bevatten 24 gram eiwit per stuk. Dat maakt ze mega geschikt om te eten als ook jij – net als ik – sport hoog in het vaandel hebt staan.

Deze wraps maken we met kippendijfilet, omdat dit iets malser vlees is dan kipfilet. Toch zit er in veel gevallen een nadeel aan kippendijen. Wat dat is, dat leg ik uit.

Recept: wraps met Oosterse kip

Dit recept van wraps met kip en kaassaus kun je makkelijk en snel meenemen. Ook is het makkelijk om te maken, snel klaar en heeft het een hoog eiwitgehalte. Als klap op de vuurpijl kan je ze perfect in de vriezer bewaren.
Totale tijd 30 minuten
Bende dinner, Lunch, Post work out, Snack
Keuken Aziatisch
Porties 7
Calorieën 395 kcal

Benodigdheden

  • 1 mes, snijplank en keukenweegschaal
  • 1 grote bakpan
  • 1 spatel
  • 1 oven
  • 1 ovenplateau + bakpapier
  • 1 blender of staafmixer

Ingrediënten
  

Voor wie liever NIET met een keukenweegschaal werkt, geef ik de hoeveelheden per stuk of per lepel achter elk ingrediënt. Houd er rekening mee dat deze hoeveelheden niet automatisch worden aangepast wanneer je het aantal porties wijzigt.

  • 7 st wraps +/- 40 gram per stuk

Oosterse kip

  • 750 gr kippendij
  • 20 gr limoensap 1 limoen
  • 10 gr ketjap 1 eetlepel
  • 5 gr knoflookpoeder 2 theelepels
  • 5 gr uienpoeder 2 theelepels

Pikante kaassaus

  • 200 gr cottage cheese
  • 10 gr sambal oelek 1 eetlepel
  • 10 gr agavesiroop 1 eetlepel

Als je niet-biologische kippendijen uit de supermarkt hebt, is de kans groot dat de pan volzit met vocht. Dit mengsel van smaken kan je binden met havermeel of bloem voor een geweldige saus.

Instructies
 

  • Snij de kip in blokjes van een centimeter. Voeg alle ingrediënten van de marinade toe. Laat deze een kwartiertje intrekken.
    750 gr kippendij, 20 gr limoensap, 10 gr ketjap, 5 gr knoflookpoeder, 5 gr uienpoeder
  • Doe de cottage cheese, sambal en agavesiroop in de blender. Wacht nog even met mixen en ga door naar de volgende stap.
    200 gr cottage cheese, 10 gr sambal oelek, 10 gr agavesiroop
  • Bak de kip op middelhoog tot hoog vuur. Blijf roeren zodat de ketjap niet verbrandt. Zodra alle kip gebakken is en die ligt te drijven in een mooie saus, giet dan een beetje saus (+/- 5 eetlepels) in de blender en mix het geheel glad.
  • Leg een vel bakfolie op het ovenplateau. Leg de wraps uit over het aanrecht. Besmeer ze met kaassaus. Verdeel de gebakken kip over de wraps. Vouw één kant naar binnen en rol de zijkant die daar haaks opstaat op. Leg de wraps netjes naast elkaar op het ovenplateau. Bak ze 10 minuten op 180 ℃. Zo wordt de wrap krokant en kan hij niet meer open.
    7 st wraps
  • In de pan zit misschien nog heel wat vocht. Zonde om weg te gooien! Breng dit aan de kook en voeg een lepeltje havermeel of bloem toe en blijf roeren tot je een mooi gebonden saus hebt.

Voedingswaarde

Calorieën: 395kcalKoolhydraten: 25gEiwit: 24gDierenarts: 21gVerzadigd dierenarts: 6gMeervoudig onverzadigd dierenarts: 5gEnkelvoudig onverzadigd dierenarts: 8gTransvet: 0.1gCholesterol: 106mgNatrium: 520mgKalium: 318mgVatting: 2gSuiker: 5gVitamine A: 100IUVitamine C: 2mgCalcium: 88mgIJzer: 2mg
Trefwoord 7 days prep
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Wat is beter: Kippendij of kipfilet?

Als het gaat om kippenvlees in de supermarkt, is er een verschil in hoe kippendijen en kipfilets behandeld worden. Kippendijen worden soms geïnjecteerd met water en toegevoegde ingrediënten om het gewicht te verhogen en het vlees sappiger te maken. Dit kan het vlees vochtiger en malser laten lijken, maar het betekent ook dat je betaalt voor water.

Aan de andere kant wordt kipfilet over het algemeen minder vaak geïnjecteerd met water in Nederland. Dit komt omdat kipfilet al bekend staat om zijn natuurlijke magerheid en wordt gewaardeerd om zijn pure smaak en textuur. Dus als je kipfilet koopt in de supermarkt, is de kans kleiner dat het geïnjecteerd is met water in vergelijking met kippendijen. Het is altijd een goed idee om de verpakking te controleren om zeker te zijn van wat je koopt, vooral als je toegevoegd water wilt vermijden.

wraps met tonijn en gesmolten kaas (recept)

Vergelijkbare berichten